Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2026

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Live: Τηλεφωνική επικοινωνία Πακιστάν-Κίνας πριν από την επίσκεψη Τραμπ στο Πεκίνο – Τραμπ: Ο Σι δεν χρειάζεται να βοηθήσει, οι ΗΠΑ θα νικήσουν «έτσι κι αλλιώς»

Τις περιφερειακές εξελίξεις και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Ισλαμαμπάντ να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν, συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Ισάκ Νταρ και ο Κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Πεκίνο ο Ντόναλντ Τραμπ, για συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν χρειάζεται τη βοήθεια του Σι για να τελειώσει τον πόλεμο με το Ιράν, λέγοντας ότι αυτό θα συμβεί «έτσι κι αλλιώς, ειρηνικά ή με άλλο τρόπο».
Οι σημαντικότερες εξελίξεις μέχρι στιγμής:

Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ δήλωσε την Τρίτη ότι θα συνοδεύσει τον πρόεδρο Τραμπ στην επικείμενη επίσκεψή του στην Κίνα, η οποία πραγματοποιείται εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την κατάπαυση του πυρός με το Ιράν.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera ότι κορυφαία προτεραιότητα της Άγκυρας είναι να διατηρηθεί η εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαθέσει αυτόνομα συστήματα εντοπισμού ναρκών, συστήματα αντιμετώπισης ντρόουνς, μαχητικά Typhoon και το πολεμικό πλοίο HMS Dragon, στο πλαίσιο μελλοντικής αμυντικής αποστολής για τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι εντόπισε υποδομές και όπλα της Χεζμπολάχ κατά μήκος του ποταμού Λιτάνι
Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι εμπόδισαν δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Μάλτας να διασχίσει τα Στενά του Ορμούζ
Σε 2.883 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου από τις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με τη Μονάδα Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών της λιβανικής κυβέρνησης

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο liveblog του ertnews.gr

www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More