Σάββατο, 26 Απριλίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Wine Club Thessaloniki ’96: «Δρύινα βαρέλια, τσιμεντένιες δεξαμενές, αμφορείς…»

Δρύινα βαρέλια, τσιμεντένιες δεξαμενές, αμφορείς… Ποικιλία υλικών για την οινοποίηση και την ωρίμανση του κρασιού.

Η οινοποίηση και η παλαίωση του κρασιού σε διαφορετικά δοχεία/υποδοχείς, όπως δρύινα βαρέλια και μεγάλες δρύινες δεξαμενές, τσιμεντένιες δεξαμενές αυγά και αμφορείς, είναι μία τεχνική, που χρησιμοποιείται για να προσδώσει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο κρασί, ανάλογα με το δοχείο που επιλέγεται.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club Thessaloniki ’96 με θέμα «Δρύινα βαρέλια, τσιμεντένιες δεξαμενές, αμφορείς…» θα εξεταστούν οι διαφορές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε μεθόδου, με τη δοκιμή, τυφλή όπως πάντα, κορυφαία κρασιά, στα οποία έχουν εφαρμοστεί.

Ημερομηνία: Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, στις 20.00, οδηγός η χημικός-οινολόγος-δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα.

Μαζί ο οινολόγος & οινοποιός Νίκος Καρατζάς από την Oenops Wines.

Οι συναντήσεις του Wine Club Thessaloniki ’96 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48).

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More