Vinsanto Σαντορίνης- Στην 2η θέση των καλύτερων οίνων στον κόσμο
Διάφανο, λαμπερό, με ένα χρώμα μεταξύ κόκκινου και καφέ, το παραδοσιακό γλυκό κρασί της Σαντορίνης Vinsanto είναι ένας πειρασμός, ακόμη και για εκείνους που δεν πίνουν.
Η Στέλλα Χατζηδάκη, Οινοποιός αναφέρει ότι είναι πολύ σημαντικό για την διεθνή προβολή του νησιού το ότι επελέγη από έναν μεγάλο διαγωνισμό το Taste Atlas ως ένα από τα καλύτερα κρασιά και κατέλαβε την δεύτερη θέση παγκοσμίως.
Κοντά, κλίματα, πλεγμένα στριφογυριστά γύρω από τον κορμό της αμπέλου, φυτεμένα πάνω σε ξερολιθιές που τις κτυπά ο αιγαιοπελαγίτικος αέρας, αποκτούν μέσα από την γη και τον ήλιο τα μοναδικά τους αρώματα.
Το κρασί παράγεται από την ποικιλία σταφυλιών Ασύρτικο, τα οποία μετά τον τρύγο λιάζονται για λίγες ημέρες και έτσι χάνουν την υγρασία τους αυξάνοντας τα φυσικά ζάχαρα, που προσδίνει στο κρασί την γλυκιά γεύση, ενώ η παλαίωση του διαρκεί μια δεκαετία σε δρύινα βαρέλια.
Ένα κρασί που ταιριάζει με πλούσια σε λιπαρά τυριά, ακόμη και με τα επιδόρπια και τα γλυκά, συνιστάται να καταναλώνεται σε θερμοκρασία γύρω στους 12 βαθμούς, εξηγεί η κ. Χατζηδάκη.
Η απόλαυση ξεκινά μετά από μια περιήγηση σε ένα οινοποιείο, την αγορά μιας φιάλης και την επιλογή ενός σημείου με θέα το απέραντο γαλάζιο, εκεί όπου ο αέρας φυσά ασταμάτητα, γύρω στο ηλιοβασίλεμα, με ένα ποτήρι δροσερό κρασί.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More