Kλαδική ΣΣΕ διεκδικούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών
Στις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων πως: «Η μόνη αλήθεια είναι, ότι οι βιομήχανοι αυξάνουν από χρόνο σε χρόνο σε δυσθεώρητα ύψη την κερδοφορία τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, που αγωνιούμε καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί, μη μας κόψουν το ρεύμα, μη μας ξεσπιτώσουν.
Η μόνη αλήθεια είναι, ότι οι εργαζόμενοι πληρώσαμε τα 13 τελευταία χρόνια τις κρίσεις τους – σε ένα κλάδο που δεν γνώρισε κρίση! – με δραστικές περικοπές των μισθών και εκτίναξη της φορολογίας, πληρώνουμε την ανάπτυξη με τη ραγδαία επιδείνωση του εισοδήματός μας που ροκανίζει ο πληθωρισμός.
Με οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα να επιβάλλουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
Διεκδικούμε:
• Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.
• ΕΓΣΣΕ 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.
• Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
• Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
• Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων.
• Να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ».
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More