Foreigner – Celebrating 50 Years: Οι θρύλοι του classic rock έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Οι Foreigner, ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία του classic rock, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους Celebrating 50 Years. Το ραντεβού έχει δοθεί για το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026, στο Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης ΟΑΚΑ, όπου χιλιάδες φίλοι της rock μουσικής αναμένεται να ζήσουν μια βραδιά-ορόσημο.
Με μια καριέρα που εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, οι Foreigner έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη μουσική ιστορία. Πρόσφατα εντάχθηκαν στο Rock & Roll Hall of Fame (Class of 2024), επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική τους επιρροή. Παράλληλα, η παγκόσμια επιτυχία “I Want To Know What Love Is” ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο streams στο Spotify, επίδοση-σταθμός που υπογραμμίζει τη συνεχή απήχηση του συγκροτήματος σε παλιότερες αλλά και νεότερες γενιές ακροατών.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 9 τραγούδια στο Top 10, 16 επιτυχίες στο Top 30, περισσότερα από 80 εκατομμύρια άλμπουμ σε πωλήσεις παγκοσμίως και σταθερή παρουσία στο Top 20 του Classic Rock Radio με εβδομαδιαίο ακροατήριο άνω των 20 εκατομμυρίων.
Ιστορικό παραμένει και το άλμπουμ “4”, που περιλαμβάνει διαχρονικά hits όπως το “Urgent”, κατακτώντας την 1η θέση του Billboard για περισσότερες εβδομάδες από κάθε άλλο άλμπουμ της Atlantic Records στα 80 χρόνια λειτουργίας της. Το “Waiting For A Girl Like You” παρέμεινε στη 2η θέση του Billboard για 14 συνεχόμενες εβδομάδες, ξεπερνώντας καλλιτέχνες-κολοσσούς όπως οι U2, Van Halen, Aerosmith, Journey και Def Leppard.

Η μουσική των Foreigner συνεχίζει να βρίσκει νέους δρόμους, με τραγούδια τους να ακούγονται σε δημοφιλείς σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές όπως Stranger Things, Euphoria, Wednesday και The Eternals. Στην εποχή του digital streaming, τα “Juke Box Hero” και “I Want To Know What Love Is” έχουν πιστοποιηθεί ως πλατινένια.
Με τον ιδρυτή Mick Jones να έχει τιμηθεί στο Songwriters Hall of Fame και μια πορεία που περιλαμβάνει sold out εμφανίσεις σε εμβληματικούς χώρους, από την Όπερα του Σίδνεϊ έως τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, οι Foreigner αποδεικνύουν ότι η κληρονομιά του rock παραμένει πιο ζωντανή από ποτέ.

Στη νέα αυτή εποχή τους, φέρνουν στη σκηνή όλα όσα τους έκαναν θρύλους: “Cold As Ice”, “Hot Blooded”, “Juke Box Hero”, “Double Vision”, “Waiting For A Girl Like You” και φυσικά το ανεπανάληπτο “I Want To Know What Love Is”.
Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2026, η Αθήνα υποδέχεται τους Foreigner σε μια συναυλία που υπόσχεται συγκίνηση, ενέργεια και αυθεντικό classic rock. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Τέννις ΟΑΚΑ, για μια νύχτα που θα γραφτεί στην ιστορία των μεγάλων συναυλιών στην Ελλάδα.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More