Flag Awards: H γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη
Η μεγάλη γιορτή της ελληνικής κουζίνας, τα FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine/ Ελληνική Κουζίνα 2024 θα πραγματοποιηθούν και φέτος, όπως πάντα, στη Θεσσαλονίκη. Η τελετής απονομής των βραβείων στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, που προτείνουν ελληνική κουζίνα, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 19.00, στο ξενοδοχείο Electra Palace.
Εστιατόρια και ταβέρνες από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο βραβεύονται για την προσφορά τους όχι μόνο στην ελληνική γαστρονομία, αλλά και επειδή εξακολουθούν να επιμένουν ελληνικά και να βάζουν στο τραπέζι μας γεύσεις από την παράδοση, είτε ατόφιες, είτε μετασχηματισμένες και σύμφωνες με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. Πέρα αυτών, όμως, βραβεύονται και για την ευρύτερη συνεισφορά τους στον ελληνικό τουρισμό, την οικονομία και της ενίσχυση του ελληνικού brand name.
Ο Διονύσης Κούκης, πρωτοπόρος στο χώρο της γεύσης, δημιουργός του τίτλου “Αθηνόραμα”, ιδρυτής του Flag In Life και Πρόεδρος της Επιτροπής απονομής των βραβείων αναφερόμενος στην πρωτοβουλία και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων : «Στόχος μας είναι αποδείξουμε ότι κόντρα στο φθηνό, γρήγορο, εύκολο και συχνά, κάθε άλλο παρά ποιοτικού φαγητό, η ελληνική γεύση καλά κρατεί και να αναδείξουμε τα εστιατόρια που διατηρούν ζωντανή την παράδοση της ελληνικής κουζίνας, προσφέροντας ταυτόχρονα σύγχρονες γαστρονομικές εμπειρίες».
Όσον αφορά στην επιλογή της Θεσσαλονίκης ο κ. Κούκης συμπληρώνει: “Μη σας εκπλήσσει, η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως μόνιμη έδρα του θεσμού. Πρόκειται για απόφαση συνειδητή και ενδεικτική της πρόθεσή μας να καταστεί η πόλη, σε συνδυασμό και με άλλες ενέργειες, πρωτεύουσα της ποιοτικής κουζίνας για την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι ο τίτλος “Θεσσαλονίκη Πόλη Γαστρονομίας” είναι πολύ σημαντικός, και πρέπει να ενισχυθεί προς όφελος όχι μόνο της εστίασης, των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, αλλά και της οικονομίας της πόλης. Εξάλλου, η πόλη αυτή αποτελούσε πάντα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να αποτελεί ένα διαρκές γαστρονομικό σταυροδρόμι, ένα σχολείο γεύσεων, μια συνεχή γαστρονομική έκπληξη».
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More