Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Aνάρτηση Κ. Μητσοτάκη για τη θλιβερή επέτειο της Χούντας: «Η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ώριμη δύναμη»

Mitsotakis-ypourgiko

Πενήντα οκτώ χρόνια μετά το πραξικόπημα της Χούντας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, επισημαίνει ότι η Ελλάδα τιμά τους αγωνιστές της αντίστασης. Aναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη:

«Πενήντα οκτώ χρόνια από το χουντικό πραξικόπημα, η ιστορική μνήμη μετατρέπεται σε ώριμη δύναμη. Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, η Ελλάδα τιμά τους αγωνιστές της αντίστασης. Απαντά στις προκλήσεις του σήμερα, εδραιώνοντας τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Και υπερβαίνει τις αδυναμίες της Μεταπολίτευσης, μένοντας μακριά από την εύκολη δημαγωγία και τον επικίνδυνο διχασμό.

Σε καιρούς παγκόσμιας γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ η ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας και της δημοκρατικής ομαλότητας. Μία προϋπόθεση, προκειμένου η πατρίδα μας να παραμένει ισχυρή. Η οικονομία της δυναμική. Και η κοινωνία της ενωμένη, να διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Σε μία διαρκή προσπάθεια η κάθε συλλογική επιτυχία να μεταφράζεται και σε ατομική ευημερία. Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν και φέτος στα βήματα του μέλλοντος», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More