«Ευχή»: Τι μας είπαν οι συντελεστές της νέας ταινίας της Disney
Με τη λήξη της απεργίας, μια ταινία με συμβολική σημασία έκανε την Αμερικανική της πρεμιέρα. Η «Ευχή», ταινία φόρος τιμής στην 100χρονη πορεία του στούντιο που έκανε πραγματικότητα τα όνειρα κάθε μικρού παιδιού, προβλήθηκε για πρώτη φορά δημόσια.
Στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας, οι συντελεστές μίλησαν με ζεστά λόγια για αυτή τους την εμπειρία.
Η συν-σκηνοθέτις Fawn Veerasunthorn δεν μπορούσε ακόμα να πιστέψει ότι η ταινία της θα συναντούσε σύντομα το ευρύ κοινό: «Η πρεμιέρα της ταινίας είναι η απόδειξη ότι αυτό συμβαίνει πραγματικά. Η ταινία είναι μοναδική. Ακούω τα τραγούδια της και αρχίζω να κλαίω από μέσα μου, για να μην γίνω αντιληπτή».
Με γνώμονα ότι τα μουσικά μέρη της ταινίας αποτελούν την ψυχή της, ο μουσικός Dave Metzger μοιράστηκε τις σκέψεις του: «Στην πραγματικότητα για μένα είναι το αποκορύφωμα μιας ζωής, το να ονειρεύομαι και να εύχομαι, και να το έχω τελικά φτάσει σε αυτό το σημείο που να ξέρω ότι θα είναι στις οθόνες και ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να το δουν πολύ σύντομα. Είναι μοναδικό συναίσθημα».
Επίσης η σεναριογράφος Allison Moore εστίασε στη σημασία της ιστορίας: «Πρέπει να το βιώσεις. Αφήστε το να καθαρίσει την αίσθηση της κοινότητας στις μονάδες, σαν να ζείτε σε αυτό το μαγικό Βασίλειο, εντάξει; Ήθελα να το ζήσω στη σκοτεινή αίθουσα με άλλους ανθρώπους και να έχουν ανάλογη εμπειρία απόλαυσης. Είναι θαύμα και έκπληξη».
Η συνέντευξη τύπου της ταινίας «Ευχή» πραγματοποιήθηκε και αυτή την προηγούμενη εβδομάδα στην Καλιφόρνια. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας ήταν και η ΕΡΤ εκεί και έθεσε μια ερώτηση.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΛΙΖΑΡΔΟΣ: Αν μπορούσες να ζητούσες τη βοήθεια οποιουδήποτε ήρωα της Disney για να λύσεις τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία του κινηματογράφου, ποιον ήρωα της Disney θα επέλεγες και γιατί;
ΧΟΥΑΝ ΠΑΒΛΟ: Αυτό είναι εύκολο, γιατί είναι η αγαπημένη μου. Είναι η Μέριγουεδερ από την «Ωραία Κοιμωμένη». Αν και πολλοί δεν τη θεωρούν ως ηρωίδα, αλλά θεωρώ είναι αυτή που βρίσκει λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Είναι πολύ ταπεινή γι’ αυτό [το ταλέντο της], αλλά θυμώνει επίσης πολύ εύκολα. Αυτό δεν την απασχολεί καθώς, ανεξάρτητα από το πόσο οι άνθρωποι την αγνοούν, προσπαθεί και καταφέρνει τα πράγματα που βάζει στόχο. Και νομίζω ότι αυτό χρειαζόμαστε να κάνουμε.
ΤΖΟΥΛΙΑ: Νομίζω ότι μετά το “Wish”, επίσης, οι άνθρωποι θα νομίζουν ότι και η Άσα είναι ακριβώς έτσι. Θα θέλουν να την έχουν στο πλευρό τους.
ΤΖΕΝΙΦΕΡ: Θα την επέλεγα και εγώ, καθώς αυτό μας δείχνει το ταξίδι της Άσα.
ΤΖΟΥΛΙΑ: Αυτό είναι το [προσωπικό] της ταξίδι.
ΤΖΕΝΙΦΕΡ: Ναι. Αρχίζει βλέποντας ότι κάτι δεν πάει καλά. Και επιλέγει να κάνει το καλύτερο που μπορεί, να ενώνει τους ανθρώπους, με σκοπό [ομαδικά] να το λύσουν. Και ξέρετε, αναδεικνύεται έτσι ένας πολύ ιδιαίτερος τύπος ηγέτη που είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε αν θέλουμε αντιμετωπίζουμε [αυτά που αντιμετωπίζουμε].
ΤΖΟΥΛΙΑ: Σωστά. Και δεν ξεκινάει έτσι [η Άσα]. Στην αρχή είναι ένας πολύ φυσιολογικός, απλός άνθρωπος, όταν όμως βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά λέει, «όχι, θέλω να το αλλάξω για τους συνανθρώπους μου».
Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο κείμενο, αλλά και στην κριτική μας, η ταινία αποτελεί μια φρόνιμη διδαχή ότι οι ευχές πρέπει να εναποθέτονται σε κάτι ανώτερο και να είναι ελεύθερες για να πραγματοποιηθούν. Αν περιμένουμε να τις πραγματοποιήσει κάποιος τρίτος που δεν είναι συναισθηματικά εμπλεκόμενος με αυτές, ίσως μας απογοητεύσει.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More