Ν. Κορογιαννάκης: Πρέπει να βρεθεί λύση για το πού θα μεταφερθεί η Εύα Καϊλή, αλλιώς δεν απελευθερώνεται
Η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή είχε ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία αφού «είναι αδύνατον να βρεθεί υπό περιορισμό στο ίδιο σπίτι με τον συγκατηγορούμενο σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι», τόνισε ο Νίκος Κορογιαννάκης, δικηγόρος που ζει κι εργάζεται στις Βρυξέλλες. «Έπρεπε ήδη το θέμα αυτό να έχει διευθετηθεί από τη βελγική δικαιοσύνη», τόνισε ο δικηγόρος απαντώντας στο ερώτημα για το πότε και το πού θα μεταφερθεί σε κατ οίκον περιορισμό η κυρία Καϊλή.
«Αυτά αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δικηγόρων και της ανακριτικής αρχής.», πρόσθεσε ο κ. Κορογιαννάκης και συμπλήρωσε:
«Υπάρχει ο σύντροφός της, ο οποίος και αυτός είναι υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση και είναι αδύνατον με βάση τους περιοριστικούς όρους να βρεθούν μαζί στον ίδιο χώρο δύο κατηγορούμενοι. Τώρα εάν το σπίτι, όπως ακούστηκε από τις βελγικές εφημερίδες, παρέχει τη δυνατότητα να είναι σε χωριστό μέρος, δεν μπορώ να το γνωρίζω».
Ο δικηγόρος χαρακτήρισε θέμα χρόνου την απόφαση για αποφυλάκιση, αφού δύο ημέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί το ίδιο, για τον Βέλγο, εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο, Μαρκ Ταραμπέλα.
Σύμφωνα με τον ‘Ελληνα δικηγόρο, το κλειδί των εξελίξεωνσχετικά με την ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων στο Qatargate, είχε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο φερόμενος ως επικεφαλής του δικτύου δωροδοκίας, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τους Βέλγους ανακριτές. «Παρέδιδε στοιχεία και συνεργαζόταν με τις αρχές και μάλιστα ο δικηγόρος του στις δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα έκανε σαφείς νύξεις για το Μαρόκο, για το Κατάρ. Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι έχει το μεγαλύτερο ποινικό ενδιαφέρον. Δεν ξέρουμε αν θα φτάσει μέχρι το τέλος του γιατί εμπλέκονται ξένα κράτη ετεροδικίες, άνθρωποι που δεν βρίσκονται στο Βέλγιο αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία, είπε ο κ. Κορογιαννάκης.
Θα πρέπει να εξεταστούν αναλυτικά τα όσα κατέθεσε ο κ. Παντσέρι. Η κυρία Καϊλή εξετάστηκε δύο φορές τις τελευταίες μέρες από τους ανακριτές, όπως μας είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, είπε ο δικηγόρος.
Εκτός από το κεφάλαιο όσων φέρονται ότι έλαβαν δωροδοκία όπως η κυρία Καϊλή, υπάρχει και το κεφάλαιο «ποιοι έδωσαν τις δωροδοκίες» το οποίο για τα ποινικά δικαστήρια του Βελγίου έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία, επισημαίνει ο Νίκος Κορογιαννάκης.
Ο Παντσέρι σίγουρα έχει αναφερθεί στους υπόλοιπους συγκατηγορουμένους του. Το θέμα είναι τι είδους αποδείξεις ή ενδείξεις διαθέτει η εισαγγελία. Είναι δουλειά των ανακριτικών αρχών να διασταυρώσουν τα στοιχεία και θα σας θυμίσω ότι ο κύριος Παντσέρι έχει πει ότι η άλλη Βελγίδα ευρωβουλευτής, η κ. Αρενά δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.
Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More