Αντίποινα του Ιράν με χτύπημα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο LNG του Κατάρ
Το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ αναφέρει ότι ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Ρας Λαφάν, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, έπειτα από επίθεση του Ιράν.
«Η Πολιτική Άμυνα αντιμετωπίζει πυρκαγιά στην περιοχή του Ρας Λάφαν, έπειτα από ιρανική επίθεση», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Η Τεχεράνη είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα επιτεθεί σε ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρο τον Κόλπο, ως αντίδραση στην αμερικανο-ισραηλινή επίθεση εναντίον των δικών της εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.
Reports that Iranian forces successfully struck the Ras Laffan refinery in Qatar this evening, causing large fire.
Iran warned that it would strike the facility just a few hours ago pic.twitter.com/m8NLRKXyCr
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) March 18, 2026
Συγκξεκριμένα, το Ισραήλ χτύπησε σήμερα μία γιγάντια εγκατάσταση φυσικού αερίου στο Ιράν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου του κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκε τόσο το σημείο της παραγωγής και εξόρυξης όσο και η περιοχή όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις της επεξεργασίας του φυσικού αερίου.
Φυσικό αέριο από εκεί παίρνει το Ιράν, το Ιράκ, το Πακιστάν και η Τουρκία. Ταυτόχρονα το αέριο αυτό χρησιμοποιείται για την πετροχημική βιομηχανία αλλά και για την παραγωγή λιπασμάτων.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More