Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσανατολίζεται στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, γνωστοποίησε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να ενισχύσει ορισμένες από τις ήδη υπάρχουσες κυρώσεις και να επιβάλει νέες, σε απάντηση της «απερίγραπτης καταστολής» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν.
Η φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στους διαδηλωτές που «διακινδυνεύουν τη ζωή τους απαιτώντας ελευθερία για τους ίδιους και για τις μελλοντικές γενιές», υπενθυμίζοντας ότι η Ευρώπη έχει ήδη επιβάλει σημαντικές κυρώσεις στη χώρα. Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, ανέφερε ότι προτείνεται απαγόρευση νέων εξαγωγών κρίσιμων τεχνολογιών για drones και πυραύλους προς την Τεχεράνη.
Η πρόεδρος της Κομισιόν προσέθεσε ότι, σε συνεργασία με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, «προετοιμάζονται περαιτέρω μέτρα ως αντίδραση στη συνεχιζόμενη και βίαιη καταστολή των διαδηλωτών από το ιρανικό καθεστώς».
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More