Πακιστάν: Στους 23 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από φωτιά σε εμπορικό κέντρο – Δεκάδες αγνοούμενοι

Στους 23 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στο Καράτσι του Πακιστάν, καθώς οι διασώστες εντόπισαν νέα θύματα μέσα στο κατεστραμμένο κτήριο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αστυνομία. Δεκάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Η φωτιά στο πολυώροφο εμπορικό συγκρότημα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ της Κυριακής, σχεδόν 24 ώρες μετά την εκδήλωσή της, επιτρέποντας στα σωστικά συνεργεία να εισέλθουν στον καμένο χώρο. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για 46 αγνοούμενους, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης, Ασάντ Ράζα.
Όπως δήλωσε ο Ράζα στο Associated Press, μόνο έξι σοροί έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής. Οι υπόλοιπες θα χρειαστούν ταυτοποίηση μέσω DNA, καθώς «τα σώματα ήταν αγνώριστα», ανέφερε η ιατροδικαστής Σουμαΐγια Σαγιέντ. Σύμφωνα με την ίδια, οι γιατροί λαμβάνουν δείγματα DNA από συγγενείς των αγνοουμένων.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών τουλάχιστον στους 26.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μουράντ Αλί Σαχ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Καράτσι ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες και νεκρούς. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται και ένας πυροσβέστης, ενώ η κυβέρνηση θα καταβάλει αποζημίωση 10 εκατ. ρουπιών (περίπου 36.000 δολάρια) στην οικογένεια κάθε θύματος.
Καθώς έπεφτε η νύχτα, οι διασώστες δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν τμήματα του κατεστραμμένου κτηρίου, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι που είχαν χάσει την επικοινωνία με τις οικογένειές τους από την προηγούμενη ημέρα. Ο δήμαρχος της πόλης, Μουρτάζα Ουάχαμπ, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν έως ότου εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι.
Η φωτιά εξαπλώθηκε ταχύτατα σε καταστήματα που αποθήκευαν καλλυντικά, ενδύματα και πλαστικά είδη, ανέφερε ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης του Καράτσι, δρ Άμπιντ Τζαλάλ Σέιχ.
Συγγενείς αγνοουμένων παρέμεναν έξω από το κατεστραμμένο εμπορικό κέντρο τη Δευτέρα, αναμένοντας νέα.
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα.
Πηγή: Associated Press
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More