Γ. Παλαιοχωρινός: Ο Θεσσαλονικιός που “φωτίζει” ογδόντα χώρες στον πλανήτη

Ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Παλαιοχωρινός, κατέχει πέντε μονάδες παραγωγής χριστουγεννιάτικου φωτιστικού υλικού στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, που τροφοδοτούν 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Όπως είπε ο ίδιος, όλα ξεκίνησαν όταν ήταν ακόμη φοιτητής στο Πολυτεχνείο. Ξεκινώντας να παράγει φωτιστικό υλικό σε ένα μικρό εργαστήριο στην Κασσάνδρου και κατέληξε να έχει εργοστάσια σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία.
Το αντικείμενό του είναι η παραγωγή φωτεινού διάκοσμου, σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή υλικά, και σήμερα πωλούνται τα προϊόντα του σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει διακοσμήσει τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου, τις μεγαλύτερες πόλεις και τα μεγαλύτερα αεροδρόμια, από το Χίθροου μέχρι το αεροδρόμιο του Λας Βέγκας.
Ο μεγαλύτερος πελάτης του είναι η πόλη του Βερολίνου αλλά και το Βελιγράδι και η Κωνσταντινούπολη με τη χριστουγεννιάτικη πλατεία Ταξίμ να έχει κάθε χρόνο την φωτεινή υπογραφή του.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More