Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι δήμοι της Ηπείρου κλείνουν στις 16 Δεκεμβρίου λόγω κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ

ped-geniki-sineylesi-5

Σε κλείσιμο των υπηρεσιών τους την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ, προχωρούν οι δήμοι της Ηπείρου, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση.

Τα ζητήματα αυτά αποτέλεσαν το αντικείμενο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Ηπείρου, όπου ο πρόεδρος Παναγιώτης Νταής τόνισε ότι ο νέος Κώδικας που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών περιλαμβάνει αλλαγές –ιδίως στο εκλογικό σύστημα– που δεν αποτελούν αίτημα της αυτοδιοίκησης.

Υπογράμμισε δε ότι η κατάργηση του δεύτερου γύρου και η εισαγωγή εναλλακτικής ψήφου προκαλούν έντονες αντιδράσεις. Η ΠΕΔ έχει ήδη καταρτίσει ολοκληρωμένη πρόταση παρατηρήσεων προς την ΚΕΔΕ.

Οι τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου και αρκετοί ακόμη δήμοι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στην Αθήνα, κρατώντας κλειστές τις υπηρεσίες τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More