Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοβαρά επεισόδια με επτά συλλήψεις μασκοφόρων οπαδών της Γιαγκελόνια για επίθεση σε δύο πούλμαν οπαδών της Ράγιο Βαγεκάνο – Δέκα βαριά τραυματίες (video)

attack-hooligans-jagiellonian-2025

Μασκοφόροι Πολωνοί χούλιγκαν, οπλισμένοι με γκλομπ, επιτέθηκαν σε δύο πούλμαν Ισπανών φιλάθλων στον αυτοκινητόδρομο μέσα στη νύχτα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/12) η αστυνομία, λίγο πριν από τον αγώνα του Europa Conference League μεταξύ της Γιαγκελόνια και της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δύο αυτοκίνητα μπήκαν μπροστά στα πούλμαν που μετέφεραν τους Ισπανούς φιλάθλους, αναγκάζοντάς τα να σταματήσουν στον αυτοκινητόδρομο S8, κοντά στο χωριό Προσιενίτσα στην ανατολικοκεντρική Πολωνία.

Στη συνέχεια, αρκετές δεκάδες άτομα βγήκαν από το κοντινό δάσος και επιτέθηκαν στους Ισπανούς. Η αστυνομία σημείωσε ότι είχε κοπεί η περίφραξη στο πλάι του αυτοκινητόδρομου.

«Στο σημείο, οι διασώστες του ασθενοφόρου παρείχαν βοήθεια στους τραυματίες και τρία άτομα (υπάρχουν πληροφορίες για 10) διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο», ανέφερε η αστυνομία σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

«Συνολικά επτά άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό. Ανάμεσα στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ήταν κουκούλες, πτυσσόμενα γκλομπ, ξύλινα ρόπαλα και κόφτες μετάλλων».

Η Ράγιο δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό. Οι οπαδοί-«ultras» του συλλόγου της LaLiga, «Μπουκανέρος», δεν ανάρτησαν κάτι για το περιστατικό στους λογαριασμούς τους στα social media, ενώ η ισπανική αστυνομία δήλωσε πως δεν είχε καμία σχετική ενημέρωση.

Η Γιαγκελόνια βρίσκεται στην 9η θέση με 8 βαθμούς στον πίνακα του Conference League, ενώ η Ράγιο είναι 12η με 7 βαθμούς σε 4 παιχνίδια.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More