Αστυνομικοί Ιωαννίνων: Ανάγκη για διάλογο στις κοινωνικές εντάσεις

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στις κινητοποιήσεις των αγροτών, επισημαίνει ότι τα κοινωνικά ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά με την ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων. Όπως αναφέρει, η Αστυνομία συχνά καλείται να βρεθεί στο επίκεντρο κοινωνικών εντάσεων «εκεί όπου απαιτείται πολιτικός διάλογος και ουσιαστικές λύσεις».
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι αστυνομικοί είναι εργαζόμενοι με οικογένειες και υποχρεώσεις και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μέσο επίλυσης πολιτικών ή κοινωνικών δυσκολιών. Παράλληλα, η Ένωση αναγνωρίζει το δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν ειρηνικά τα αιτήματά τους, επισημαίνοντας ότι φαινόμενα βίας ή επιθέσεις κατά αστυνομικών πρέπει να απομονώνονται, καθώς ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους διαδηλωτές όσο και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Υπογραμμίζεται επίσης ότι η αποφυγή τέτοιων περιστατικών συμβάλλει στη διατήρηση του χαρακτήρα των κινητοποιήσεων και στην απρόσκοπτη διατύπωση των αιτημάτων των κοινωνικών ομάδων. Η Ένωση καταλήγει ζητώντας από την Πολιτεία να ενισχύσει τον διάλογο και τη συνεργασία με τους πολίτες, σημειώνοντας ότι ο σύγχρονος τρόπος αστυνόμευσης στηρίζεται στον σεβασμό και στην αμοιβαία κατανόηση.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More