Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΤnews: Αποκλειστική συνέντευξη της πρώην υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Barbara Leaf στην εκπομπή «Force» με τον Σωτήρη Δανέζη

ertnews-danezis

Η Barbara Leaf, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Biden, αρμόδια για θέματα Εγγύς Ανατολής,μιλάει αποκλειστικά στο ΕΡΤnews και στην εκπομπή «Forcé», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Σωτήρης Δανέζης, απόψε, Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025, στις 22:00.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης αναλύει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή, τον ρόλο των περιφερειακών δυνάμεων, τις προτεραιότητες της Ουάσινγκτον στη Γάζα, ενώ αναφέρεται και στις προσδοκίες που καλλιεργούνται για τον επόμενο κύκλο διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντά για πρώτη φορά μετά το 2018 τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Η επίσκεψη επαναφέρει στο προσκήνιο τη δύσκολη σχέση των δύο χωρών, τα ανταλλάγματα που εξετάζονται σε άμυνα, ενεργειακή ασφάλεια και περιφερειακό ρόλο, καθώς και τις προεκτάσεις για τη Γάζα και τη μεταπολεμική αρχιτεκτονική Ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

Στο ουκρανικό μέτωπο και στον απόηχο της επίσκεψης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Αθήνα, η εκπομπή «Forcé» εξετάζει τις κινήσεις που επιχειρεί το Κίεβο για να εξασφαλίσει οπλικά συστήματα και ενεργειακά αποθέματα, εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα, την ώρα που η Ρωσία εντείνει τα πλήγματα στα ανατολικά μέτωπα.

Στο στούντιο του ΕΡΤnews σχολιάζουν οι: Σωτήρης Ντάλης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και Μαρία Γαβουνέλη, καθηγήτρια Νομικής του ΕΚΠΑ και μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, πρώην διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ. Παρεμβαίνει ο Θεόδωρος Τσακίρης, καθηγητής Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Με τις αναλύσεις των ειδικών και τη δημοσιογραφική ματιά του Σωτήρη Δανέζη, το «Forcé» καταγράφει όλες τις εξελίξεις στα δύο κρίσιμα μέτωπα που διαμορφώνουν τη διεθνή ατζέντα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More