Δήμος Χίου: Αγώνας δρόμου για αδειοδοτήσεις αθλητικών χώρων

Στο υψηλό κόστος των μελετών και στην πίεση του χρόνου για να μπορέσουν να τις ολοκληρώσουν, ώστε να μπορέσουν οι αθλητικοί χώροι του Δήμου να είναι ανοιχτοί και με συμμετοχή φιλάθλων, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής.
Ερωτηθείς για το πότε θα έχουν τη σχετική αδειοδότηση χώροι, όπως το Ιωνικό Κολυμβητήριο ώστε να παρακολουθούν τους αγώνες υδατοσφαίρισης και φίλαθλοι, σημείωσε ότι προσπαθούν να προλάβουν μέχρι το τέλος του χρόνου και πως στην ίδια μοίρα βρίσκονται αθλητικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα από πρώτη του νέου έτους παύουν οι προσωρινές άδειες λειτουργίας και σύμφωνα με το Δήμαρχο Χίου, ακόμα και των 50% των αθλητικών χώρων στην Ελλάδα θα κινδυνεύουν να κλείσουν.
«Η εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι ένα θέμα δύσκολο, χρονοβόρο και απαιτεί πολλούς οικονομικούς πόρους. Οι μελέτες για το Δήμο της Χίου θα υπερβούν τις 400.000 ευρώ», σημείωσε ο κ. Μαλαφής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει ειδικό χρηματοδοτικό πλαίσιο από την Κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουν οι Δήμοι να διατηρήσουν ανοιχτές τις αθλητικές υποδομές τους.
Από την πλευρά του ο Δήμος Χίου έχει εξασφαλίσει 250.000 από χρηματοδότηση για τις μελέτες, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το καταβάλλει από ιδίους πόρους.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More