Τα φημισμένα κάστανα του Πάικου ενσωματώθηκαν στην κουλτούρα των Ιταλών και έγιναν… σπαγγέτι
Σε ένα καστανόδασος 17.000 στρεμμάτων καλλιεργούνται τα φημισμένα κάστανα του Πάικου.
Γνωστά για τη γλυκιά γεύση και την τρυφερή τους υφή, κατευθύνονται σε ποσοστό 90% στις αγορές της Ευρώπης, ενώ έχουν κερδίσει και την ιταλική αγορά.
“Το κάστανο έχει μπει για τα καλά στην κουλτούρα των Ιταλών, οι οποίοι, λόγω της μεγάλης διατροφικής αξίας που γνωρίζουν ότι έχει, το χρησιμοποιούν σε παιδικές τροφές αλλά φτιάχνουν και σπαγγέτι με αυτό“, τόνισε ο κ. Γιώργος Μπακάλης, καστανοπαραγωγός, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα δεν γίνεται μεταποίηση, παρά μόνον κρέμα κάστανου και κάποιες μαρμελάδες ή γλυκό.
Πολλές οικογένειες στην περιοχή ασχολούνται με την καλλιέργεια του κάστανου, ανάμεσά τους και πολλά νέα παιδιά.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More