Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Clusters Day- Συνέδριο για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

screenshot-7

Συνεργασία επιχειρήσεων, καινοτομία, ανάπτυξη…. το πρώτο Clusters Day, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη είναι μια πρωτοβουλία συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσης που έχει ως στόχο να αναδείξει τον στρατηγικό ρόλο των συνεργατικών σχηματισμών στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ανθεκτικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σε μια εποχή τεχνολογικών αλλαγών, κλιματικών προκλήσεων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων, οι συνεργατικοί σχηματισμοί αποτελούν κομβικά εργαλεία, ενδυναμώνουν τις επιχειρήσεις, συμβάλλουν στη μετάβαση σε μια πράσινη και ψηφιακή οικονομία και δημιουργούν συνθήκες για περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη, με διεθνή διάσταση και εξωστρέφεια.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Το Clusters Day πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, οι συμμετέχοντες αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις για τα οφέλη των clusters και είχαν την ευκαιρία δικτύωσης με επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς και επενδυτές.

Η ημερίδα ήταν μία συνδιοργάνωση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Εσωτερικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More