Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΕΡΤnews στην Πλατεία των Ομήρων στο Τελ Αβίβ – Πλήθη συγκεντρώνονται για προσευχή

APTOPIX Israel Palestinians

H Πλατεία των Ομήρων ανασαίνει, έστω κι αν είναι κατάμεστη, περιγράφει η απεσταλμένη του ΕΡΤnews Αδαμαντία Λιόλιου, υπενθυμίζοντας ότι το «ραντεβού στις 7 το απόγευμα» για διαμαρτυρία υπέρ της απελευθέρωσης των ομήρων δόθηκε και πάλι, αν και ίσως να είναι η τελευταία φορά. Αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, η απελευθέρωση των 20 εν ζωή από τους 48 ομήρους, αναμένεται το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ισραήλ. Η Χαμάς έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να υπάρξουν δυσκολίες στον εντοπισμό των σορών όλων των νεκρών ομήρων.

«Αυτή είναι η 763η ημέρα που τα αγαπημένα μας πρόσωπα κρατούνται αιχμάλωτα από τη Χαμάς, αλλά σύντομα θα μας επιστραφούν», δήλωσε η Εϊνάβ Ζανγκάουκαρ, η μητέρα του ομήρου Ματάν.

Στην αποψινή συγκέντρωση αναμένεται να μιλήσουν οι απεσταλμένοι του Ντόναλντ Τραμπ, ο Στιβ Γουίτκοφ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr


«Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο ισραηλινός λαός. Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και έχουν πέσει νεκροί από τις 7 Οκτωβρίου. Θα ήθελα να στείλω μια μεγάλη αγκαλιά από εδώ σε όλες τις πενθούντες οικογένειες. Οι καρδιές μας είναι μαζί σας για πάντα και η ευγνωμοσύνη μας πηγαίνει σε όλους τους στρατιώτες», ανακοίνωσε το Φόρουμ των οικογενειών των ομήρων.

«Ελάτε να μας συναντήσετε στην Πλατεία Ομήρων στις 8:15 μ.μ. απόψε. Τα καταφέραμε, χάρη σε εσάς», αναφέρει το Φόρουμ καλώντας όλους τους Ισραηλινούς να προσευχηθούν για την ομαλή έκβαση της απελευεθέρωσης.

Αποστολή ΕΡΤnews: Αδαμαντία Λιόλιου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More