Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η 1η γιορτή ψαριού στο Λιμανάκι Κεφάλου

Τιμώντας τους ψαράδες της Κω ο τοπικός πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Νικόλαος”, γιορτάζει σε  μια πρώτη εκδήλωση με τα αλιεύματα που προσφέρει η θάλασσα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Δυστυχώς η έλλειψη ψαριών οδηγεί τους αλιείς σε άλλα επαγγέλματα, ο όγκος των αλιευμάτων στις θάλασσες έχει ελαχιστοποιηθεί, όπως εξηγεί η Διονυσία Παπαντωνίου γραμματέας πολιτιστικού συλλόγου Κεφάλου.

Αυτό δεν σταματά τους διοργανωτές από το να προσφέρουν στους επισκέπτες μια δόση και γεύση από τις παραδοσιακές συνταγές της Κω. Γύρω στα 200 κιλά ψάρια έπεσαν στην φωτιά και μαγειρεύτηκαν με τον ιδιαίτερο τρόπο του νησιού σε μαρινάδα με δενδρολίβανο.

Η χθεσινή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2025 με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και  περιελάμβανε διάφορα τοπικά εδέσματα, πολύ χορό και ζωντανή μουσική με παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια.

Στο μικρό λιμανάκι δένουν μικρά ψαροκάικα, που συνθέτουν μια εικόνα μοναδική, η οποία μπορεί να χαθεί με τα χρόνια. Ωστόσο, η Κέφαλος με τον παραθαλάσσιο οικισμό της και με το παραδοσιακό χωριό στην κορυφή του λόφου είναι από τα ωραιότερα μέρη που πρέπει να δουν οι επισκέπτες, αλλιώς είναι σαν να μη πέρασαν από την Κω.   

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More