Ταξιδεύοντας από την Κάσο σε όλη την Ελλάδα
Ένας δημοσιογράφος που περιηγείται στην Ελλάδα, μεταφέρει την εικόνα από άγνωστες γωνιές της χώρας, μέσω του διαδικτύου.
Ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος δημοσιογράφος ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας “Rib and Sea”, βρίσκεται για άλλο ένα καλοκαίρι στην Κάσο, νησί που επισκέπτεται από το 1982.
Από την Γαύδο και το Καστελλόριζο έως τα νησιά Διαπόντια νησιά, έχει ταξιδέψει σε κάθε γνωστή και άγνωστη γωνιά της χώρας που βρέχεται από θάλασσα, με σκοπό να την κάνει γνωστή σε όλους, κυρίως σε εκείνους που δεν θα καταφέρουν να την επισκεφτούν. Είναι τόσες οι ομορφιές που δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποια. «Όλο το Αιγαίο είναι εντυπωσιακό και κάθε μέρος έχει την προσωπικότητα του, τον δικό του αέρα και τις δικές του ιδιαιτερότητες».

Δίπλα του η γυναίκα σύμβολο της Κάσου η Μαρούκλα Νικολάκη, μεταξύ άλλων και κτηνοτρόφος κάνει την δική της προσπάθεια να γίνει γνωστή η Κάσος στο πανελλήνιο. Με τα μοναδικά τυροκομικά προϊόντα που παράγονται στο νησί βούτυρο, γιαούρτι, φέτα, γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα. Εκείνα που ξεφεύγουν από την συνήθη διαδικασία και απαιτούν χρόνο και κόπο είναι τυριά που παρασκευάζονται μόνο στην Κάσο όπως η σιτάκα (στέκα). Η διάσημη στέκα πήρε το όνομά της από ένα ξύλο που χρησιμοποιείται για το ανακάτεμα του γάλακτος σε υψηλή θερμοκρασία επί πολλές ώρες, μέχρι να γίνει ένα μαλακό, αλοιφώδες τυρί, με έντονη γεύση.

Η Κάσος ένας μικρός τόπος, μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης, που χωρά τόσες απίθανες ομορφιές, ένα παράδεισος των Δωδεκανήσων, ένας ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ της Μινωίκής Κρήτης και των Μυκηναίων, εμπορικός σταθμός από τον νότο προς τον βορρά του Αιγαίου, μια ομηρική νήσος, κουβαλά μια μεγάλη ιστορία.

Ότι και να δείξεις, ότι και να πείς για αυτό το νησί είναι λίγο σε σχέση με το μεγαλείο του.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More