Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σε πολυκατοικία που διαμένει υψηλόβαθμος σωφρονιστικός υπάλληλος – Συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας
Εκφοβιστικό μήνυμα με αποδέκτη τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και αρχιφύλακα των φυλακών Διαβατών ήταν η βόμβα, που τοποθέτησε άγνωστος τα ξημερώματα δίπλα από το φρεάτιο ασανσέρ πολυκατοικίας σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.
Ο βομβιστής πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με βραδύκαυστο φιτίλι και εξερράγη στις 2:10 τα ξημερώματα. Από το ωστικό κύμα τραυματίστηκε μία κοπέλα, που επέστρεφε με τη φίλη της από νυχτερινή έξοδο.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που έσπασαν τα τζάμια της πολυκατοικίας αλλά και διπλανών κτιρίων. Από τα θραύσματα τραυματίστηκε ένας ένοικος, ο οποίος την ώρα της βομβιστικής ενέργειας κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό του.
Από το ωστικό κύμα δημιουργήθηκε μια μεγάλη τρύπα στην είσοδο της πολυκατοικίας, έσπασαν τζάμια, παράθυρα από διπλανά διαμερίσματα καθώς και πολλά τζάμια από αυτοκίνητα. Υλικές ζημιές σημειώθηκαν και σε καταστήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η βόμβα αποτελούνταν από τρία κιλά εκρηκτικής ύλης και βραδύκαυστο φυτίλι.
Την έρευνα έχει αναλάβει το ελληνικό FBI και αναζητά τον ηθικό αυτουργό εντός των φυλακών.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Τίμος Φακαλής, Κώστας Μπούρης
Διαβάστε επίσης:
Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε ισόγειο πολυκατοικίας- Οι πρώτες μαρτυρίες
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More