Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια παγωμένη μπύρα για την ζέστη

Η μικροζυθοποιία της Καβάλας μεγαλώνει και γιορτάζει μαζί με τους φίλους της, με εκλεκτά προϊόντα ετικέτας.

Την παρουσίαση της τοπικής επιχείρησης που αναπτύσσεται χρόνο με τον χρόνο ανέλαβε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Κρητικού.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ο Βαγγέλης Φάκας Ζυθοποιός, είς εκ των δυο συνεργατών, λέει πως σήμερα γιορτάζουν το πρώτο ξεκίνημα το 2012 όταν μάθαιναν εμπειρικά από ένα βιβλίο και σήμερα διαθέτουν την αναγκαία γνώση να ταξιδέψουν τα προϊόντα τους με περισσότερες από δέκα ετικέτες ιδιωτικές ή συνεργατικές και πολλά αρώματα.

Φρέσκια, χειροποίητη μπύρα, με πιο αρωματική και φρουτώδη γεύση, που διευρύνει τις επιλογές για τους γευσιγνώστες γνώστες.   

Λάγκερ και πίλσεν διακρίνονται από τις πιο ελαφριές ή τις πιο έντονες και οι ονομασίες έχουν την σημασία τους. Οπως αναφέρει ο κ. Φάκας η βαθυκόκκινη Red Ale, με καραμελένιες νότες και comfort vibes, είναι αυθεντική, τολμηρή και γεμάτη προσωπικότητα, η IPA, πιο ξεκάθαρη, πικρή, αρωματική, για τους όσους επιθυμούν δυνατές συγκινήσεις στο είδος, ενώ η Stout  Μαύρη, γεμάτη και σοκολατένια, για ιδιαίτερους λάτρεις των γεύσεων.

Όλα ξεκινούν από το στέλεχος της μαγιάς και συνεχίζονται με τους λυκίσκους και την αλκοολική ζύμωση της βύνης κριθαριού.

«Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις μπύρες σαν αναψυκτικό, σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου ως μέρος της κουλτούρας των λαών  είναι το ποτό του χειμώνα».

Όλα ξεκίνησαν από το γκαράζ της φίλης τους της Αφροδίτης και σταδιακά παράλληλα με τις άλλες δουλειές τους εξέλιξαν την δουλειά και μπήκαν στον αυτοματισμό, με αποτέλεσμα η Μικροζυθοποία να μεγαλώνει, υποσχόμενη πολλά για το μέλλον.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More