Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιορισμένα τα δρομολόγια προς το νησάκι του Βίδο 

Πολύ κοντά στην Κέρκυρα το νησάκι Βίδο και το γειτονικό Λαζαρέτο μόλις πέντε λεπτά από την πόλη αποτελεί τόπο επισκέψεως για του ντόπιους και τους ξένους.

Εκείνο που δημιουργεί προβληματισμό είναι η μείωση των δρομολογίων και έχει αποκόψει τον πληθυσμό από τα νησάκια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ  Γιάννη Ανδριώτη.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Η Λίνα Ρούσου, Μέλος του ΔΣ Συλλόγου “Φίλων του Βίδο”, αναφέρει ότι το νησάκι είναι η πιο κοντινή παραλία για τους κερκυραίους και στο παρελθόν ένα δημοτικό σκάφος πραγματοποιούσε τα δρομολόγια δωρεάν.

Το 2019 όταν το εστιατόριο που λειτουργούσε πέρασε σε μια ιδιωτική ξενοδοχειακή επιχείρηση τότε παραδόξως δεν βρέθηκε καπετάνιος για να συνεχίσει τα δρομολόγια και μόνο ιδιώτες ανέλαβαν να πραγματοποιούν δρομολόγια, αλλά περιορισμένα,  ξεκινούν στις 9:45 το πρωί από το παλιό λιμάνι και τελειώνουν στις 17:00 το απόγευμα, με αντίτιμο τρία με πέντε ευρώ. Όσον αφορά την λειτουργία εστιατορίου-καντίνας μάλλον παραπέμπεται για την επόμενη χρονιά.

Εάν συνεχιστεί αυτή η περιορισμένη σε δρομολόγια μετακίνηση τότε τα νησάκια θα βγούν από τον νοερό χάρτη των επισκέψεων, λέει η κ. Ρούσου. Οι “Φίλοι του Βίδου” επιθυμούν να μην ξεχαστεί το νησί και να συνεχίσει να είναι η φυσική προέκταση της πόλεως.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More