Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρυσό βραβείο άριστης γεύσης στα “Excellent Taste Awards 2025”

am

Στο Καστρί Αγιάς, φημισμένο για την ποιότητα και τα θρεπτικά του συστατικά, είναι το αμυγδαλοβούτυρο που παρασκευάζεται στην περιοχή, από αλεσμένα αγνά αμύγδαλα, χωρίς κανένα ίχνος πρόσθετων και συντηρητικών.

Το συγκεκριμένο προϊόν της οικογένειας Τζήκα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο γεύσης στο Λονδίνο, στα «Excellent Taste Awards 2025».

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Τζήκας, αμυγδαλοπαραγωγός και γεωπόνος στο επάγγελμα, επέστρεψε στον τόπο του και με την στήριξη όλης της οικογένειας έκανε αυτή την προσπάθεια που απέδωσε καρπούς, ξεκινώντας από ένα μικρό πατητήρι για να κάνει τα αμύγδαλα ψίχα.

Το βούτυρο αμυγδάλου, παρασκευάζεται από 100% αγνά αμύγδαλα. Το άλειμμα αμυγδάλου δεν έχει πρόσθετα συντηρητικά, ζάχαρη, φοινικέλαιο κ.λπ. Χρησιμοποιούνται μόνο αγνά, θρυμματισμένα, καβουρδισμένα αμύγδαλα για να δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά κρεμώδες άλειμμα. Πέρα από την φίνα και ιδιαίτερη γεύση του, είναι και μία υπερτροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πλούσια σε βιταμίνη Ε και ασβέστιο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές συνταγές, όπως είπε η κα Ιουλία Τζήκα. Μπορεί κανείς να το απολαύσει στο ψωμί, με φέτα, με μέλι και φρούτα, ή ακόμη να χρησιμοποιηθεί και σε κέικ αντί για την κλασική μαργαρίνη.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More