Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τεχνικές επιθεωρήσεις σε όλα τα Boeing 787 της Ινδίας – Αναζητούν ακόμα στα συντρίμμια σορούς

gtt5rmfwmaajhyx

Οι έρευνες των αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να βρεθεί και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της Air India.

«Η ομάδα της Υπηρεσίας Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων πιστεύει ότι η αποκωδικοποίηση των μαύρων κουτιών θα δώσει απαντήσεις σχετικά με το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πτώσης ή λίγα δευτερόλεπτα πριν από την πτώση», δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός για την Πολιτική αεροπορία της Ινδίας, Ραμοχάν Ναίντου, δίνοντας εντολή εκτενούς παρακολούθησης του στόλου των 34 αεροσκαφών Μπόινγκ 787. Ήδη από χθες ισχύει εντολή πρόσθετων τεχνικών ελέγχων για το στόλο των Boeing 787-8/9 που φέρουν τους κινητήρες Genx, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων των ηλεκτρονικών συστημάτων των κινητήρων, αλλά και ελέγχων που σχετίζονται με τα καύσιμά τους.

Οριστικός απολογισμός μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις DNA

Την ίδια ώρα οι διασώστες αναζητούν ακόμα στα συντρίμμια σορούς καθώς οι συγγενείς περιμένουν υπομονετικά για ώρες έξω από το νοσοκομείο στο Αχμενταμπάτ προκειμένου να ταυτοποιηθούν.

Χάσαμε τα μέλη της οικογένειάς μας και τώρα περιμένουμε να παραλάβουμε τους σορούς. Έχουμε δώσει δείγματα αίματος μας για το DNA και μας έχουν ζητήσει να περιμένουμε για 72 ώρες, δήλωσε συγγενής θύματος.

Το αεροσκάφος με τους 242 επιβαίνοντες συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, πάνω σε κτήριο φοιτητικής εστίας ιατρικής σχολής. Συνολικά 270 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, στη συνοικία Αχμενταμπάντ πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, με θύματα και σε κτίριο όπου στεγάζονταν γιατροί και φοιτητές ιατρικής γειτονικού νοσοκομείου, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

Μόνο ένας επιβάτης κατάφερε να βγει ζωντανός από το μοιραίο αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος συνετρίβη μόλις 30 δευτερόλεπτα από την απογείωσή του.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι πολλά. Όπως,

  • αν υπήρχαν εμπόδια στον διάδρομο απογείωσης,
  • αν υπήρξε μηχανική βλάβη αλλά
  • και αν υπήρξε σύγχυση στο πιλοτήριο και προβλήματα επικοινωνίας στον πύργο ελέγχου.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More