Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για το εθνικό σχέδιο δράσης για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων
Ημερίδα, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, με θέμα «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία – Δικαιώματα των Ζώων».
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, πραγματοποίησε, στην έδρα της Υπηρεσίας, στην Τρίπολη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα ημερίδα, με θέμα: «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία – Δικαιώματα των Ζώων». Η ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των ζώων, προκειμένου να ενισχυθεί η ενημέρωση και η εκπαίδευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Και αυτό, γιατί, το προσωπικό της Αστυνομίας, καλείται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, διασφαλίζοντας την ευζωία των ζώων και προστατεύοντας τα δικαιώματά τους.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Ηλίας Αξιοτόπουλος, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, αξιωματικοί καθώς και αστυνομικό προσωπικό που υπηρετούν στις πιο πάνω Διευθύνσεις και στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου. Την ημερίδα προλόγισε, με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Πελοποννήσου, ο οποίος εστίασε στη σημασία της προστασίας που πρέπει να επιδεικνύουν οι άνθρωποι, απέναντι στα ζώα, ενώ, τόνισε, τη σπουδαιότητα εξασφάλισης ενός περιβάλλοντος αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων, καθώς η κακοποίηση τους, αποτελεί κοινωνικό ζήτημα με βαθιές ηθικές και νομικές προεκτάσεις .
Οι εισηγήσεις στην ημερίδα, πραγματοποιήθηκαν από:
· την Σοφία Σταματοπούλου, Κτηνίατρο, Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Πελοποννήσου με θέμα: «Αρμοδιότητες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας για την προστασία των ζώων», τον Παναγιώτη Χασάπη, Νομικό και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, με θέμα: «Παρουσίαση του νομικού πλαισίου για τα δικαιώματα των ζώων», τον Γεώργιο Ζαφειράκη, Πρόεδρο Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, με θέμα: «Ο ρόλος των φιλοζωικών σωματείων και της φιλοζωικής κοινότητας γενικότερα, απέναντι σε παραβατικές τακτικές, με αποδέκτες τα ζώα και η σχέση – συνεργασία με την Αστυνομία», καθώς και τον Δημοσθένη Κατσιαβάρα, Αστυνόμο Β’, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τρίπολης, με θέμα: «Αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης των ζώων από την Ελληνική Αστυνομία».
Μετά τις εισηγήσεις, ακολούθησε διάλογος, με τοποθετήσεις συμμετεχόντων στην ημερίδα, όπου, μεταξύ άλλων, τονίστηκε η σημασία της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, καθώς και η ανάπτυξη μελλοντικών ανάλογων δράσεων, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More