Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πόσα Στρουμφάκια χρειάζονται για να σπάσει ένα ρεκόρ Γκίνες; Στη Λαντρνό μέτρησαν 3.762!

FRANCE-RECORD-COMICS-OFFBEAT

Σε μια χρωματιστή, ονειρική εκδήλωση που θα ζήλευε και ο Παπα-Στρούμφ, η μικρή γαλλική πόλη Λαντρνό (Landerneau) κατάφερε να γράψει ιστορία: 3.762 άτομα ντύθηκαν στρουμφάκια και πέτυχαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες!

Η προσπάθεια αυτή δεν ήταν η πρώτη. Οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης είχαν προσπαθήσει ήδη δύο φορές στο παρελθόν – το 2020 και το 2023 – να καταρρίψουν το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2019 στη Γερμανία με 2.762 συμμετοχές. Ωστόσο, τεχνικά προβλήματα και κακοκαιρία είχαν σταθεί εμπόδιο.

(Photo by Fred TANNEAU / AFP)

Το Σαββατοκύριακο όμως που πέρασε, με σύμμαχο τον καλό καιρό και την καλή διάθεση, η πόλη «γέμισε μπλε». Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη και μία 82χρονη, μεταμορφώθηκαν σε στρουμφάκια, φορώντας μπλε στολές και λευκά καπέλα, για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή.

Η επιτυχία αυτή δεν ήταν τυχαία. Πέρα από την ανάγκη για χαρά και συλλογικότητα, η δράση είχε κι έναν… κινηματογραφικό σκοπό: το καλοκαίρι του 2025 αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα ταινία με τα Στρουμφάκια, κι έτσι το event ήταν και ένας εορτασμός για την επιστροφή τους στη μεγάλη οθόνη.

(Photo by Fred TANNEAU / AFP)

Το νέο ρεκόρ έχει ήδη εμπνεύσει κι άλλες χώρες. Στον Καναδά, για παράδειγμα, γίνονται ήδη προετοιμασίες για μια παρόμοια δράση – μόνο που εκεί, το σχέδιο περιλαμβάνει… δεινόσαυρους αντί για στρουμφάκια.

Για τη Λαντρνό, όμως, η γιορτή αυτή δεν ήταν απλώς μια είδηση. Ήταν μια εμπειρία που έφερε κοντά χιλιάδες ανθρώπους – με μπλε μπογιά και αληθινό ενθουσιασμό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More