Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωάννινα: Αυτοψία της υπουργού Πολιτισμού στο Τζαμί Καλούτσιανης – Ολοκληρώνεται έως το Νοέμβρη η αναστήλωση του μνημείου

493088793_3016660955163750_7505784075301155903_n

Την ικανοποίησή της για την ποιότητα και την ταχύτητα αναστήλωσης του Τζαμιού Καλούτσιανης, εξέφρασε η Λίνα Μενδώνη μετά την επιθεώρηση των εργασιών. Όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Νοέμβριο και θα αποδοθεί στην κοινωνία.

Η αποκατάσταση του μνημείου το οποίο σύμφωνα με την κα Μενδώνη «είναι έργο με υψηλή ποιότητα που οφείλεται στον ανάδοχο και τις υπηρεσίες του Υπουργείου που το επιβλέπουν στενά, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης καθώς υπήρχε ώριμη μελέτη“.

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης από την πλευρά του δήλωσε ότι το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και με την ολοκλήρωση του έργου μπορεί να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή της Καλούτσιανης.

Ακολούθως η υπουργός Πολιτισμού παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση παρουσίασης της ψηφιακής καταγραφής και τεκμηρίωσης της συλλογής του Δημοτικού Μουσείου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννίνων και αφορά την ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση περίπου 1.400 αντικειμένων της συλλογής που φιλοξενείται στο Τέμενος Ασλάν Πασά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More