Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ο Μικρός Ερμής»: Ένα πρωτότυπο διήμερο γνώσης, δράσεων και αλληλεπίδρασης

Screenshot_10

Το 1ο Παιδιατρικό Φεστιβάλ Σύρου “Ο Μικρός Ερμής” διοργανώνεται στην Ερμούπολη της Σύρου. Το φεστιβάλ ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο, 18 Μαΐου και είναι μια πρωτοποριακή διοργάνωση αφιερωμένη στην ενημέρωση και υποστήριξη των γονέων.

Το τριήμερο επιστημονικό φεστιβάλ οραματίστηκε και διοργανώνει ο παιδίατρος κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και του Δήμου Ερμούπολης – Σύρου.

Διακεκριμένοι ειδικοί θα παρέχουν πολύτιμες γνώσεις μέσα από ομιλίες και διαδραστικές συζητήσεις, αναφορικά με θέματα όπως: Διατροφή και υγεία, ψυχολογία παιδιού και γονέα, ψυχοκινητική ανάπτυξη, πρώτες βοήθειες και προληπτική ιατρική.
Απευθύνεται κατεξοχήν σε γονείς, κηδεμόνες, υποψήφιους γονείς και φροντιστές, ενώ περιλαμβάνει επίσης δράσεις, εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

«Είμαστε χαρούμενοι για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Ήδη από χθες επετεύχθη ο στόχος που ήταν με απλό τρόπο να ενημερωθούν οι γονείς και με επιστημονικό τρόπο, αλλά είναι και γιορτή καθώς έχουμε και παράλληλες δράσεις», όπως ανέφερε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο παιδίατρος κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος

Η πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Κυκλάδων, Τίτσα Βούλγαρη , εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για αυτό το φεστιβάλ, που όπως λέει ελπίζει να γίνει θεσμός.

«Να προσφέρουμε γνώση σε απλό κόσμο, τεκμηριωμένη μέσα από την επιστήμη, μέσω μιας γιορτής. Με ενθουσίασε η ιδέα, θα θέλαμε να την κάνουμε πάγια γιορτή».

Ρεπορτάζ: Λίνα Θεολογίτου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More