Θανάσης Πέτρου και Σπύρος Δερβενιώτης στο «Στούντιο 4» – Υπογράφουν το Graphic Novel: «ΘΒ – Η γαλέρα της ζωής μου»
Για την εικονογράφηση της ζωής του Θανάση Βέγγου μίλησαν οι δημιουργoί κόμικς Θανάσης Πέτρου και Σπύρος Δερβενιώτης στην εκπομπή «Στούντιο 4» που ήταν καλεσμένοι.
Αρχικά, ο Σπύρος Δερβενιώτης αναφέρθηκε στο πως προέκυψε η ιδέα της εικονογράφησης της ζωής του Θανάση Βέγγου: «Ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή ότι δεν υπήρχαν μυστικά να ειπωθούν. Ο Βέγγος ήταν στην κυριολεξία ανοιχτό βιβλίο και τώρα πλέον είναι κλειστό βιβλίο. Είναι ένα βιβλίο κόμικς. (…) Την ιδέα την είχε εκδότης των εκδόσεων «Μικρός Ήρως» ο οποίος μία ωραία μέρα μου λέει κι αυτός, θέλω να μάθω για το Βέγγο και έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε μία έρευνα για το Βέγγο. Και ξεκίνησα αυτό με χαρά για να μάθω και εγώ», ενώ ο Θανάσης Πέτρου για το αν γνώριζαν για εκείνον είπε: «Κανείς μας δεν το γνώριζε στην πραγματικότητα. Εγώ προσωπικά όχι περισσότερο από αυτό που έχει ο μέσος Έλληνας θεατής των ταινιών του Βέγγο. Πολύ λίγα πράγματα ήξερα για τη ζωή του, ότι είχε πέσει έξω κάποια στιγμή “μπατίρισε”. Η εταιρεία ΘΒ production που είχε κάνει την δεκαετία του ’60 και φαλίρισε οικονομικά. Πολύ λίγα πράγματα ξέρω για τη ζωή του».
Έπειτα, ο Σπύρος Δερβενιώτης εξήγησε πως άντλησαν τις πληροφορίες για τη ζωή του: «Δύο ήταν οι πηγές χοντρικά. Βιβλία και ντοκιμαντέρ που είχαν ήδη βγει και ντοκιμαντέρ και άνθρωποι, που δυστυχώς λίγοι ζουν ακόμη, που τον έζησαν και που δέχτηκαν να μας πουν ιστορίες από την συνεργασία τους μαζί τους και από την οικογένεια του μας βοήθησαν πάρα πολύ και μας δώσαν πολύτιμα στοιχεία αφήγησης, τα οποία βέβαια πρέπει να ξέρεις και τι να διηγηθείς που να αφορά και μία βιογραφία. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και βρήκα και ένα τρόπο να το βάλω στο κόμικς ήταν η αγάπη για τα ζώα».
Ταυτόχρονα, οΘανάσης Πέτρου ερωτηθείς με το πως έγινε ο Βέγγος ηθοποιός είπε: «Ο Βέγγος, ο ηθοποιός Βέγγος γεννήθηκε στη Μακρόνησο. Λόγω οικογενειακής κατάστασης είχε πάει στη Μακρόνησο ήτανε ο πατέρας του οργανωμένος του ΕΑΜ. Πήρε αυτή την μετάθεση τη δυσμενή στη Μακρόνησο και εκεί πέρα γνωρίστηκε με τον Κούνδουρο».
Όσον αφορά, για τα κομβικά σημεία της ζωής του δήλωσαν: «Περιγράφεται στο βιβλίο η συνάντηση με τη γυναίκα του. Έχουμε το προσωπικό κομμάτι της ζωής του, αλλά δεν ασχολούμαστε πάρα πολύ. Μείνανε όλη τους τη ζωή μαζί. Επίσης, μία ιστορία, το νυφικό κρεβάτι το κουβάλησε με τα πόδια μία απόσταση από την Καλλιθέα μέχρι τις Τζιτζιφιές. Μία μεγάλη απόσταση. Δεν είχε λεφτά, ήταν πάμφτωχος ο καημένος και το κουβάλησε όλη τη διαδρομή με τα πόδια έκανα τη μετακόμιση μόνος του. Ο Γκυκοφρύδης ήτανε ο καταλύτης και μετά ο Κατσουρίδης. Ο Γκυκοφρύδης που έκανε τον Βέγγο όπως τον ξέρουμε, τον άνθρωπο που έτρεχε πολύ και συνέχεια, που κυνηγάει συνέχεια κάτι. Ήτανε ο ένας που του έγραφε αυτούς τους ρόλους, οι υπόλοιποι τον φρέναρα λίγο. Ίσως ήταν και ο λόγος που τον οδήγησαν να κάνει την δική του εταιρεία παραγωγής. Και έκανε την εταιρεία του και πήγαν όλα λάθος».
Διαβάστε επίσης:
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More