Η Καλλιστώ μας γνωρίζει τα “μονοπάτια της αρκούδας”
“Παρουσίαση του θεματικού “μονοπατιού για την αρκούδα” που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE ARCPROM πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου”, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Ιάσων Μπάντιος, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Καλλιστώ». “Η δράση της περιήγησης απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με στόχο την ανάδειξη της εκπαιδευτικής αξίας του μονοπατιού”, πρόσθεσε.
“Πρόκειται για ένα από τα μονοπάτια που έχουν δημιουργηθεί μετά από συνεργασία του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης του ΟΦΥΠΕΚΑ και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Καλλιστώ”, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE ARCPROM. Συνολικά έχουν δημιουργηθεί τέσσερα μονοπάτια σε Ελλάδα και Ιταλία. Είναι προσβάσιμα μονοπάτια που περνούν από περιοχές υψηλής φυσικής ομορφιάς με παρουσία αρκούδων και είναι κατάλληλα για όλες τις διαφορετικές κατηγορίες ενδιαφερομένων ομάδων: μαθητές, ενήλικες, επισκέπτες, εργαζόμενους στην εκπαίδευση ή οποιονδήποτε άλλο τομέα”, επισήμανε.
“Μετά τον περίπατο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του εκπαιδευτικού υλικού που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου LIFE ARCPROM, το οποίο και θα διατεθεί στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν. Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, στις 18:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κάτω Θόλου, στο Παρανέστι Δράμας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου LIFE ARCPROM, το οποίο ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες”, κατέληξε ο κ. Μπάντιος.
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More