Κυλιόμενες στάσεις εργασίας στις ΔΟΥ Τρίπολης, Σπάρτης και Καλαμάτας
Τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει για την Τρίτη, 6 Μαίου 2025, ο Σύλλογος Εργαζόμενων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Αρκαδίας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και των Κυθήρων.
Η στάση εργασίας αφορά τις ΔΟΥ Τρίπολης, Σπάρτης και Καλαμάτας. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.
Στους χώρους των ΔΟΥ, έχουν προσκληθεί βουλευτές, εκπρόσωποι αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών, εμπορικών και οικονομικών φορέων, ώστε να ενημερωθούν για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην δομή των περιφερειακών ΔΟΥ.
Ο Σύλλογος, εκφράζει αντιρρήσεις στο θέμα των αλλαγών αυτών, που οδηγούν, όπως υποστηρίζουν σε υιοθέτηση λύσεων που εφαρμόζονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.
Η ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: (…) Η υιοθέτηση των δομών αυτού του τύπου στην περιφέρεια, δεδομένης και της γεωγραφίας της χώρας μας (ορεινότητα, νησιωτικότητα κλπ.), που θέτει πρόσθετες δυσκολίες στις μετακινήσεις, θα δημιουργήσει ένα δυστοπικό πλαίσιο στην εξυπηρέτηση των πολιτών και θα υπονομεύσει επιπροσθέτως την περιφερειακή ανάπτυξη.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνεισφέρει ουσιαστικά στις υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες ωστόσο δεν μπορεί να αποτελέσει πανάκεια. Η Διοίκηση δεν μπορεί να διατηρεί απρόσωπο χαρακτήρα και η επικοινωνία με τους πολίτες πρέπει να επιτυγχάνεται με ευκολία και χωρίς κόστος για όλους. Η αποδυνάμωση των δημόσιων υπηρεσιών που προσφέρονται στις τοπικές κοινωνίες θα έχει δίχως άλλο αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε αυτές αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Άλλωστε το υφιστάμενο μοντέλο των Δ.Ο.Υ. λειτουργεί για πολλά χρόνια με πλήρη επιτυχία (…).
Ο Σύλλογος των Εργαζόμενων, καταλήγει, λέγοντας τα εξής: (…) Η κεντρικοποίηση των Οικονομικών Υπηρεσιών είναι αντίθετη στην διαχρονικά εκπεφρασμένη θέση της Πολιτείας για ενίσχυση των πολιτικών αποκέντρωσης.
Ενόψει των επικείμενων αλλαγών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες αποφάσισε την υλοποίηση δράσεων σε όλη την επικράτεια οι οποίες ξεκινούν με την πραγματοποίηση κυλιόμενων στάσεων
εργασίας των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ (…).
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More