Ηράκλειο: Χιλιάδες παραβάσεις του ΚΟΚ βεβαιώθηκαν στην Κρήτη τις ημέρες του Πάσχα
Ελέγχους σε περισσότερα από 14.000 οχήματα πραγματοποίησαν αστυνομικά συνεργεία στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών του Πάσχα ενώ βεβαιώθηκαν 4.524 παραβάσεις.
Οι τροχονομικοί έλεγχοι στο νησί ήταν αυξημένοι κατά την περίοδο του εορτασμού του Πάσχα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Η κίνηση στου δρόμους του νησιού ήταν αυξημένη λόγω και των χιλιάδων επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων που επέλεξαν την Μεγαλόνησο για να περάσουν τις γιορτινές ημέρες.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, το χρονικό διάστημα από 11 έως και 21 Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα), στο πλαίσιο εκτεταμένων τροχονομικών ελέγχων σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, ελέγχθηκαν συνολικά 14.280 οχήματα και βεβαιώθηκαν 4.524 παραβάσεις.
Οι περισσότερες κλήσεις που βεβαιώθηκαν ήταν για υπερβολική ταχύτητα (611 παραβάσεις), ενώ ακολούθησαν πρόστιμα για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού (152), αντικανονικοί ελιγμοί (145). Επίσης 125 οδηγοί κατελήφθησαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Αναλυτικά οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν είναι οι εξής:
Υπερβολική Ταχύτητα | 611 |
Μη χρήση προστατευτικού κράνους | 124 |
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας | 138 |
Στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης | 152 |
Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος | 125 |
Χρήση κινητού τηλεφώνου | 89 |
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα | 131 |
Αντικανονικό προσπέρασμα | 88 |
Αντικανονικοί ελιγμοί | 145 |
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη | 54 |
Παραβάσεις ΚΤΕΟ | 57 |
Λοιπές παραβάσεις | 2.810 |
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More