Κυριακή, 20 Απριλίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σ. Φάμελλος με εκπροσώπους δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο – Τροπολογία θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟΥ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Με μέλη του συλλόγου δανειοληπτών και της πρωτοβουλίας δανειοληπτών ελβετικού φράγκου συναντήθηκε στην Κουμουνδούρου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Πρόκειται για τους 70.000 δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, οι οποίοι είναι σε δυσμενή θέση, αφού με την ισοτιμία εκτοξεύθηκαν το δάνειο, οι τόκοι και τα επιτόκια.

«Θα φέρουμε τροπολογία» τους υποσχέθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, η οποία αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ο ίδιος άφησε αιχμές για την κυβέρνηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είχε τη δυνατότητα αξιοποίησης της δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανείων σε ξένο νόμισμα και δεν το έκανε.

Η τροπολογία αυτή, είπε Σωκράτης Φάμελλος, θα αφορά επανυπολογισμό με βάση την ισοτιμία με βάση τα επιτόκια και δεν θα αφορά μόνο τις τράπεζες και τα funds και τους servers.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στη Βουλή το θέμα των δανειοληπτών σε ελβετικό νόμισμα.

Ρεπορτάζ – ΕΡΤNews: Λάμπρος Παναγιώτου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More