Πέμπτη, 6 Μαρτίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Παρίσι ανησυχεί μήπως οι ΗΠΑ «παραχωρήσουν τα πάντα» στη Ρωσία

Russia Putin

Η Γαλλία ανησυχεί ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να “παραχωρήσει τα πάντα” στη Ρωσία κατά τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί.

Την ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ λέει: ‘πρέπει να διαπραγματευτούμε, πρέπει να επιβάλουμε την ειρήνη δια της ισχύος’, η δική μας ανησυχία στο Παρίσι είναι μήπως αυτή η δύναμη είναι μόνο αδυναμία“, δήλωσε ο Λεκορνί στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Καθώς η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι δεν θα αναπτυχθούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, στο πλαίσιο ενδεχόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας και ότι το Κίεβο δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, “εσείς, τί έχετε στο μανίκι σας;”, διερωτήθηκε. “Στο βάθος αυτό που μπορεί να μας ανησυχεί, είναι ότι στο τέλος, η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να παραχωρήσει τα πάντα“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More