«Όχι» από τον Δήμο Αλεξάνδρειας στην ίδρυση ιδιωτικού αποτεφρωτηρίου
Η είδηση για τη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου στον δήμο Αλεξάνδρειας Ημαθίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην περιοχή, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του.
Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για το ενδεχόμενο κατασκευής και λειτουργίας αποτεφρωτηρίου στην περιοχή και πήρε την απόφαση να την εμποδίσει όσο φυσικά είναι στο χέρι της δημοτικής Αρχής, η οποία αφουγκράζεται και τα αιτήματα των κατοίκων.
Ο χώρος, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το αποτεφρωτήριο βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Οι κάτοικοι ανησυχούν για πιθανές οσμές αλλά και γενικότερα για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που θα αφήσει η λειτουργία του. Φυσικά, τίθεται και το θρησκευτικό ζήτημα ενώ η Ιερά Μητρόπολη της Ημαθίας εξέδωσε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, που καταδικάζει τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων.
Η Περιφέρεια έχει δώσει μία πρώτη άδεια ενώ και η Πολεοδομία αναφέρει ότι το σημείο είναι σε περιοχή χαμηλής όχλησης.
Ρεπορτάζ: Φαίδων Τομόσογλου
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More