Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Γεωργία: Τσιπς φρούτων και λαχανικών… με ηλιακή ενέργεια

ertnews-rec-sdi_20250124_124200.00_30_52_21.Still003

Τη δική της σειρά τσιπς απο αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά δημιούργησε εταιρία στην Πτολεμαΐδα. Φιλοδοξεί με αυτά να αλώσει οχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά και τις ξένες καθώς αποτελούν νόστιμη και υγιεινή διατροφική επιλογή. Οι πρώτες ύλες, λεμόνια, ντομάτες πιπεριές, λωτοί, μήλα, μανταρίνια και πορτοκάλια, προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς. Τα τσιπς παράγονται χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών σε καινοτόμους φούρνους που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.

Δείτε ακόμη στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Πανεπιστημιακός ερευνητικός αμπελώνας

Ερευνητικό αμπελώνα έχει δημιουργήσει στη Φλώρινα η Σχολή Γεωπονικών επιστήμων και στα σχέδιάτης είναι η παραγωγή του δικού της κρασιού. Οι φοιτητές μαθαίνουν όλη την παραγωγική διαδικασία από το σταφύλι έως το κρασί, από την πρώτη ύλη έως το ποτήρι μας και μυούνται φυσικά στα μυστικά των οίνων.

Φοιτητές γεωπονίας μαθαίνουν τα μυστικά του οίνου

Και στη Δράμα όμως, φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με την αρωγή των οινολογικών επιχειρήσεων της περιοχής, δημιούργησαν έναν ερευνητικό αμπελώνα, ο οποίος σε συνδυασμό με το μοναδικό εκπαιδευτικό οινοποιείο του Ιδρύματος, συμβάλει τα μέγιστα στη βιωματική εκπαίδευση των φοιτητώνούτως ώστε, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να βγουν πανέτοιμοι στην αγορά εργασίας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More