Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκεντρώσεις για τα «Τέμπη» και στην Καλαμάτα

[372481] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 57 ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κάλεσμα για συγκέντρωση την Κυριακή και στην Καλαμάτα απευθύνουν φορείς και συλλογικότητες της πόλης, συμπαραστεκόμενοι στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 12.00 μπροστά από το παλιό Δημαρχείο  Καλαμάτας και, μέχρι στιγμής, το κάλεσμα υπογράφουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ του Νομού Μεσσηνίας, o Σύλλογος για Τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας και η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας.

Το βασικό αίτημα είναι η πλήρης διερεύνηση του συμβάντος που οδήγησε στο θάνατο 57 επιβατών, με το τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία να διατυπώνει σε ανακοίνωσή του πως: «Είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στη μνήμη των θυμάτων, απέναντι στις οικογένειές τους και απέναντι σε όλη την κοινωνία να απαιτήσουμε δικαιοσύνη και απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με το παράνομο χημικό φορτίο του τρένου που έκαψε ζωντανούς πάνω από 30 άτομα».

Ο Σύλλογος για Τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας κάνει λόγο “για εγκληματικές πολιτικές στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων” αναφέροντας: «Τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα από το έγκλημα στα Τέμπη καταρρίπτουν εκκωφαντικά την προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται από το κράτος, την κυβέρνηση, την ΕΕ και την Hellenic Train. Επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι πολλά από τα θύματα επέζησαν από την σύγκρουση και βρήκαν φριχτό θάνατο από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά που ακολούθησε. Ό, τι και να κάνουν, όση λάσπη και να ρίξουν, όσο και να προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, δεν θα αφήσουμε να κρυφτεί η αλήθεια».

Στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, στις 12:00, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, με κεντρικό σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More