Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαργαρίτι: Αναδασμός σε εξέλιξη εδώ και 26 χρόνια

Ο αναδασμός του κάμπου Μαργαριτίου στη Θεσπρωτία, που ξεκίνησε το 1998, παραμένει ημιτελής, λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, αντικρουόμενων αρμοδιοτήτων και εκκρεμοτήτων στις διαδικασίες.

Το ζήτημα συζητήθηκε πρόσφατα κατά τη λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου, μετά από ερώτηση της ανεξάρτητης περιφερειακής συμβούλου Μάγδας Τάτση, η οποία έθιξε τη στασιμότητα του έργου και τις συνέπειες για την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης επεσήμανε τις προσπάθειες συντονισμού και τις δυσκολίες που δημιουργούν οι δασικοί χάρτες και οι καθυστερήσεις στις σχετικές μελέτες, ενώ αναφέρθηκε σε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την προώθηση του έργου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More