Ελαιόλαδο με το… σταγονόμετρο στα εστιατόρια
Πολλοί είναι οι τουρίστες, που επισκέπτονται την Ελλάδα και για να απολαύσουν τη μεσογειακή της κουζίνα. Φέτος όμως, είναι αυξημένη η πιθανότητα να μην βρουν στο τραπέζι του εστιατορίου το μπουκαλάκι με το ελαιόλαδο, που παραδοσιακά συνόδευε το γεύμα τους.
Η αύξηση της τιμής του ελαιολάδου αναγκάζει πολλούς ιδιοκτήτες εστιατορίων να μην προμηθεύονται συσκευασίες για όλα τα τραπέζια, αλλά λιγότερες ή καθόλου. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί, που αντικατέστησαν το μπουκάλι με τον ψεκαστήρα ελαιολάδου.
Οι αλυσιδωτές ανατιμήσεις στο ελαιόλαδο επηρεάζουν σημαντικά τον τιμάριθμο των τροφίμων με τους πολίτες να αντιμετωπίζουν συνεχείς αυξήσεις.
Η απουσία φιάλης με ελαιόλαδο από τραπέζια καταστημάτων εστίασης μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο την επιχείρηση που φθάνει τα 500€.
Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More