Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Καλύτερος επιδόρπιος οίνος” αναδείχτηκε το Σαμιωτικο Μοσχάτο

Με μία νέα σημαντική διάκριση ξεκίνησε το 2024 που αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον Συνεταιρισμό και τους καλλιεργητές του, καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυσή του. Συγκεκριμένα, το γλυκό σαμιώτικο μοσχάτο Samos Vin Doux, αναδείχθηκε ως ο «Καλύτερος Επιδόρπιος Οίνος» στον έγκριτο και αυστηρών κριτηρίων 24ο Διεθνή Διαγωνισμό “Thessaloniki Wine and Spirits Trophy” ο οποίος φέρει τη σφραγίδα αξιοπιστίας του προέδρου της Επιτροπής, Μaster of Wine Kωνσταντίνου Λαζαράκη. Πρόκειται για μία διοργάνωση της «Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος», με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα, την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Αυτό που κάνει ακόμη πιο σημαντική αυτή τη διάκριση είναι το γεγονός πως, στη διάρκεια του διαγωνισμού, 30 καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, δοκίμασαν με αδιάβλητα κριτήρια 952 δείγματα. Να σημειώσουμε ότι ο ΕΟΣ Σάμου συμμετείχε στο διαγωνισμό με τρία κρασιά: το Samos Vin Doux, το Samos Anthemis και το Samos Solera, τα οποία διακρίθηκαν όλα συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία. «Η οινοποίηση, στηριζόμενη στη μακρά οινοποιητική παράδοση του νησιού, εξελίσσεται τεχνολογικά και προσαρμόζεται στις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας» αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΣ που προαναγγέλλει την πρώτη απόσταξη τσίπουρου μέσα στο 2024.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More