Δήμητρα Ινές – Αγγελή Γ.Γ. της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας: Τα μέτρα για τους νέους γονείς έχουν θετικό πρόσημο
Στα μέτρα για τους νέους γονείς, αναφέρθηκε η Δήμητρα Ινές – Αγγελή, γενική γραμματέας της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, μιλώντας στην εκπομπή του Ertnews, «News Room».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνο τα νέα ζευγάρια, είναι και τα ζευγάρια γενικότερα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία που θα επιθυμούσαν ένα δεύτερο παιδί, ένα τρίτο παιδί.
Το σημαντικό λοιπόν είναι να φτάσουμε σε όσα παιδιά θέλει και επιθυμεί ο κάθε άνθρωπος.
Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι εκεί θέλω να καταλήξω στο ότι μια οικογένεια χρειάζεται χρόνο, χρήμα και υπηρεσίες γενικότερα, αυτά που δεν ήταν νομοθετημένα και ήταν η ελληνική νοοτροπία.
Και εξάλλου το παράδειγμα της οικογένειας δείχνει πόσο καλά αναπτύχθηκε το ανθρώπινο κεφάλαιο στην ελληνική κοινωνία.
Για τα μέτρα είπε πως έχουν θετικό πρόσημο, γιατί έρχονται να συμμαζέψουν όλη την καταστροφική οικογενειακή πορεία που συνέβη το ’15 με ’19.
Συνέχισε λέγοντας: «Ούτε η οικονομική κρίση σταμάτησε ποτέ την ελληνική κοινωνία από το να δημιουργεί παιδιά.
Άρα λοιπόν είναι κάτι άλλο. Είναι αυτή η κοινωνική ομπρέλα που πρέπει παράλληλα με τα οικονομικά μέτρα, γιατί εμείς λέμε ότι τα επιδόματα για να είναι αποτελεσματικά πρέπει να υπάρχουν περισσότερες ελαφρύνσεις.
Δεν είναι λογικό, σε επιδοτώ από τη μία και σου απαιτώ από την άλλη. Εκεί λοιπόν πρέπει να το ξαναδούμε.
Οι απαιτήσεις των φορολογούμενων όταν είναι γονείς θα πρέπει να είναι μόνο γι’ αυτούς και όχι για το κόστος επιβάρυνσης των παιδιών.
Διότι είμαστε σε μια πάρα πολύ καλή αρχή, σε ένα καλό ξεκίνημα. Τι λέμε; Λέμε ότι να σας ενισχύσουμε, να αντιμετωπίσετε τα πρώτα έξοδα του να δημιουργηθεί το παιδί, να έρθει το παιδί στην οικογένεια.
Από εκεί και μετά αυτό το παιδί έχει μια μακρά διαδρομή να αποδοθεί ως πολίτης στην κοινωνία.
Εκεί έχουμε δυσκολίες μεγάλες, αλλά είμαστε σε καλή βάση, δηλαδή ερχόμαστε να νομοθετήσουμε τα αυτονόητα».
Αναφερόμενη στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, είπε: «Ξέρετε, όταν ανακοίνωσα στο σύζυγό μου ότι περιμέναμε το πέμπτο παιδί και τον κοίταξα λιγάκι, έτσι απορημένη μου είπε: Τι τέσσερα τι πέντε.
Αισθανόμουνα λοιπόν ότι υπήρχε μια σπουδή, μια αγκαλιά.
Και μιλάει ένας άνθρωπος που δεν είναι ορμώμενος από πολύτεκνη οικογένεια, αλλά την ομορφιά και τη δυναμική της οικογένειας την είχα ζηλέψει.
Τα παιδιά μου είναι πέμπτη γενιά, δημότες Αθηναίων. Δεν ξέρουν από τον τρόπο ζωής της μεγάλης οικογένειας.
Όμως όλη αυτή η δύναμη και πάρτε παράδειγμα με ρωτήσατε για τα νέα παιδιά.
Δεν ξέρω πώς καταφέραμε πέντε από τα έξι να βρίσκονται στα πανεπιστήμια, να έχουν αποφοιτήσει.
Η μεγαλύτερη λοιπόν, 27 ετών, με σπίτι που νοικιάζει, που παίρνει επίδομα στέγασης, που δεν είναι τακτοποιημένη επαγγελματικά.
Φιλόλογος με ειδική αγωγή, δεν είναι στο Δημόσιο, ακόμα, μαζί με το σύζυγό της τόλμησαν και 27 χρονών κοπέλα έχει ήδη δύο μηνών γιο.
Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι αυτή η έμπνευση στα νέα παιδιά έρχεται και λίγο από το οικογενειακό περιβάλλον.
Αυτή την παλιά προπαγάνδα που κάναμε χωρίς να είναι αθέατη και να γίνεται συνήθεια και κοινή αντίληψη ζωής.
Βρείτε μου μια διαφήμιση που παρουσιάζει η οικογένεια στο σήμερα.
Η επικοινωνία λοιπόν σταμάτησε να υπάρχει και εμείς παρότι δεν θέλουν να το πιστέψουν, που είμαστε οι έχοντες την πολυτεκνική ιδιότητα πάνω από το 10% του ελληνικού πληθυσμού, έχουμε μια στόχευση. Να ξανακάνουμε την οικογένεια μόδα. Την οικογένεια με τα οφέλη που προσθέτει μέσα σε κάθε ευνομούμενο κράτος, μέσα σε κάθε οργανωμένη κοινωνία».
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More