60α Δημήτρια: L’amour a trois – La Voix Humaine στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Δύο έργα που έχουν ως κοινό παρονομαστή μια γυναίκα και την εξάρτησή της από το τηλέφωνο. Η κωμική όπερα The Telephone or L’amour a trois (1947) αφορά μια νέα γυναίκα που -όπως πολλοί από μας σήμερα- βρίσκεται όλη την ημέρα με ένα τηλέφωνο στο χέρι. Στη λυρική τραγωδία La Voix Humaine (1959) έχουμε μια γυναίκα που «κρέμεται» από το ακουστικό, προσπαθώντας απελπισμένα να παρατείνει κάτι που έχει ήδη τελειώσει.
Συνδέοντας τα δύο αυτά έργα μέσω μίας πρωταγωνίστριας, της Λούσυ, το κοινό παρακολουθεί την εξέλιξη του εθισμού της και εξερευνά τα βαθύτερα αίτια που ωθούν τον άνθρωπο στην εξάρτηση από την τεχνολογία και όχι μόνο.
Σκηνοθεσία Αγγέλα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου, Σκηνικά/Κοστούμια Γιάννης Κατρανίτσας, Φωτισμοί Τρύφων Κεχαγιάς, Βασίλης Βαρβαρέσος Πιάνο, Σιρανούς Τσαλικιάν Σοπράνο, Ζαφείρης Αγγελόπουλος Βαρύτονος, Μουσική προετοιμασία Νίκος Ζαφρανάς
Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025 20:30 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)
Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025 20:30 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)
Τιμές εισιτηρίων: 25€, 20€, 15€ (μειωμένο)
Διοργάνωση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης & Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο των 60ων Δημητρίων
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More