Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλαφ Σολτς: Θα υπερασπιστούμε κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επικράτειας του ΝΑΤΟ

«H Γερμανία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρουσία του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής που συνορεύουν με τη Ρωσία εδώ και μια δεκαετία», επεσήμανε ο Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, όπου συμμετείχε και η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ingrida Simonyte.
Η πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τα ανατολικά του σύνορα έχει στόχο να αποτρέψει τη Ρωσία, δήλωσε την ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και τόνισε ότι στη Μόσχα πρέπει να είναι σαφές ότι η στρατιωτική συμμαχία θα είναι έτοιμη να αμυνθεί, εάν χρειαστεί.
«Επειδή η απειλή από τη Ρωσία θα συνεχιστεί, εμείς και άλλοι σύμμαχοι αποφασίσαμε πέρυσι να μεταφέρουμε επιπλέον μονάδες στις χώρες της Βαλτικής, καθώς και να τοποθετήσουμε μόνιμα εκεί μια ολόκληρη ταξιαρχία στο μέλλον», ανέφερε ο Σολτς.
«Αλλά αυτή η αλλαγή στην πολιτική ασφαλείας είναι απαραίτητη για να δείξουμε στη Ρωσία ότι: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ από επιθέσεις», πρόσθεσε ο Σολτς και τόνισε ότι η διπλωματία θα πετύχει μόνο από τη θέση της δύναμης.
Στην αρχή αυτής της εβδομάδας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τα μέλη του ΝΑΤΟ να μην επιτρέψουν στην Ουκρανία να πραγματοποιήσει επιθέσεις με τα όπλα τους εντός της Ρωσίας, αφού αρκετοί δυτικοί σύμμαχοι αποφάσισαν να άρουν τους περιορισμούς στο Κίεβο για τη χρήση των όπλων με τα οποία τον προμηθεύουν.
Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απέρριψε τις προειδοποιήσεις του Πούτιν την Παρασκευή, λέγοντας ότι η συμμαχία έχει ακούσει τέτοιες προειδοποιήσεις πολλές φορές στο παρελθόν και ότι η αυτοάμυνα δεν σημαίνει κλιμάκωση.
Πηγή: abcnew.al
Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More