Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου: Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει η κυβέρνηση, «προπαγάνδα Μητσοτάκη» και διασυρμό της χώρας η αντιπολίτευση
Για «ένα ακόμη πολιτικό παιχνίδι σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας το ψήφισμα για υποβάθμιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Η αντιπολίτευση θέτει θέμα αντιδημοκρατικών συμπεριφορών, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιτίθεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Για μήνυμα των ευρωπαϊκών θεσμών στην κυβέρνηση έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ κριτική άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την στάση συγκεκριμένων ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, διαβλέπει η κυβέρνηση με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, κάνοντα λόγο για προσπάθεια δυσφήμισης της χώρα μας για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε, ότι «Ξεκάθαρο πολιτικό παιχνίδι που παίζεται με κάποιο ψήφισμα ή με συκοφαντίες. Υπερψήφισαν και Έλληνες, έβαλαν το μικρό πολιτικό τους συμφέρον πάνω από τη χώρα».
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης για ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου επεσήμανε «Η πρώτη φορά που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καταδικάζουν τη χώρα μετα τη Χούντα. Δεν το μάθατε γιατί η προπαγάνδα Μητροτάκη δεν το επιτρέπει».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε, ότι η κυβέρνηση Μητρσοτάκη έχει πλήξει θεσμούς, ανθρώπινα δικαιώματα και διάκριση εξουσιών. Είναι ντροπιαστικό μια κυβέρνηση να εκθέτει κατ΄αυτόν τον τρόπο την πατρίδα μας».
Εντωμεταξύ σφοδρή είναι η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε «Είναι πολιτικοί αντίπαλοι του Ευρωπαϊκού ΕΛΚ και βρισκόμαστε σε κατεύθυνση ευρωεκλογών».
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέα Αριστερά Αλέξης Χαρίτσης.
Η πρόεδρος της Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «Τα περισσότερα βάσιμα – δεν μπορείτε να λέτε ότι αντιστρατεύεται η χώρα».
Από την Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Κ.Κ.Ε αναφέρθηκε, ότι «Οι συστάσεις του ψηφίσματος κινούνται στην κατεύθυνση της περαιτέρω θωράκισης ης πολτικής της Ε.Ε και των μηχανισμών της, όπως π.χ για τις υποκλοπές, αφού καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον κανονισμό της Ε.Ε που επιτρέπει την εξαγωγή και εμπορία κατασκοπευτικού λογισμικού».
Επίσης από το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης επισημάνθηκε, ότι «Παρά το ότι συμωνούμε πλήρως με την πλειοψηφία των σημείων της συγκεκριμένης πρότασης ο όρος «μειονότητα» που εμπεριέχεται στο ψήφισμα το καθιστά εθνικά επικίνδυνο.
Το γραφείο Τύπου των Σπαρτιατών εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση «Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα από τις καθεστωτικές μεθόδους της κυβέρνησης Μητσοτάκη επηρεάζει δυσμενώς την ακεραιότητα και τη σταθερότητα και την εύρυθμη λειτουργεία της ισονομίας»
Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπερψηφίστηκε από τέσσερις πολιτικές ομάδες.
Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More