Χαλάστρα: Μία από τις κυριότερες προμηθεύτριες ρυζιού στη χώρα διεκδικεί αγορές εκτός Ε.Ε
Η ποιότητα του ελληνικού ρυζιού που αποτελεί, μαζί με τα όσπρια, πλοηγό στη μεσογειακή διατροφή, είναι εξαιρετική, ωστόσο, εφόσον είναι εισαγόμενο, κάποιος, πριν το βάλει στο πιάτο του, θα πρέπει να ελέγχει από πού προέρχεται και ποια είναι τα πρότυπα καλλιέργειάς του, δηλαδή να μην έχουν χρησιμοποιηθεί φυτοφάρμακα που απαγορεύονται στην ΕΕ εδώ και χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Α’ Αγροτικού Συνεταιρισμού ορυζοπαραγωγών Χαλάστρας, Χρήστο Γκατζάρα. Όπως τόνισε ο κ. Γκατζάρας, το ρύζι της Χαλάστρας είναι πολύ εύγευστο, χάρις στο υφάλμυρο έδαφος στο οποίο καλλιεργείται και διεκδικεί εδώ και πέντε χρόνια και αγορές εκτός Ε.Ε, όπως το Ισραήλ, τα ΗΑΕ, την Ιορδανία, την Αγγλία, ενώ έχει παρουσιαστεί και σε εκθέσεις στη Βηρυτό.
Ο προϊστάμενος διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας Μ.Ε.Θ , Αθανάσιος Σαρόπουλος, διαβεβαίωσε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα στο ελληνικό ρύζι, ενώ, σε ό,τι αφορά το εισαγόμενο, πρέπει να προσέχουμε τις συσκευασίες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ
www.ertnews.gr
Διαβάστε περισσότερα… Read More