Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου, 2026

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χίος: Ο προπονητής Δ. Κάβουρας απορρίπτει τις καταγγελίες για επίθεση κατά των διατητών στον αγώνα του Κανάρη Νενήτων με τον Όμηρο Καλλιμασιάς

kavouras-proponitis-22jan26

«Ο κατηγορούμενος έχει κατά το Ελληνικό Ποινικό Δίκαιο τα περισσότερα δικαιώματα από κάθε άλλο διάδικο. Παρόλα αυτά σεβόμενος τη Διαδικασία κράτησα στάση σιωπής, ώστε η Δικαιοσύνη να λειτουργήσει απερίσπαστα», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο προπονητής ποδοσφαίρου της ομάδας Α΄τοπικής κατηγορίας Χίου Κανάρη Νενήτων, Δημοσθένης Κάβουρας.
Ο πρώην παίχτης του Παναθηναϊκού Δ. Κάβουρας είχε κατηγορηθεί για επίθεση κατά των (γυναικών) διαιτητών του αγώνα του περασμένου Σαββάτου, μεταξύ της ομάδας του και του Ομήρου Καλλιμασιάς, όπου μάλιστα η μία βοηθός διαιτητή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου.

«Η σιωπή μου δεν συνιστά σε καμία περίπτωση τεκμήριο ομολογίας και δεν θα πρέπει να εκληφθεί έτσι από τα Μέσα τα οποία είτε από υπερβάλλοντα ζήλο είτε εξ αιτίας παραπληροφόρησης ήδη με έχουν καταδικάσει, για κατηγορίες που ούτε καν έχουν οριστικοποιηθεί και πάντως δεν έχω ακόμα απαντήσει αρμοδίως, ούτε έχω αμυνθεί ώστε να ακουστεί και η δική μου άποψη», σημειώνει ο κ. Κάβουρας που επί της ουσίας δηλώνει τα εξής:

«… ουδέποτε εξύβρισα, απείλησα ή βιαιοπράγησα όχι μόνο στο τελευταίο παιχνίδι αλλά στο σύνολο της 45ετους καριέρας μου. Δεν θα μιλήσω εγώ για το ήθος μου, όποιος όμως ενδιαφέρεται, η πληροφορία είναι εύκολη στην σημερινή εποχή και μπορεί να την αναζητήσει. Ο έντονος τρόπος που βίωσαν το ατυχές περιστατικό οι διαιτητές του συγκεκριμένου αγώνα δικαιολογείται ίσως από την ένταση που υπήρξε, αν όμως είναι ακριβή όσα εναντίον μου φέρονται να κατέθεσαν, όπως από τα sites πληροφορούμαι, προφανώς θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και έχω ήδη επαρκή αποδεικτικά μέσα στην διάθεση μου. Ζητώ συγγνώμη από όσους ανθρώπους στεναχώρησα και είναι πολλοί αυτοί, δεν θα έπρεπε να χάσω την ψυχραιμία μου και να διαμαρτυρηθώ τόσο έντονα», καταλήγει ο Δημοσθένης Κάβουρας.

Να σημειωθεί ότι η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου, στην οποία είναι ο προπονητής των Μικτών Ομάδων, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Δ. Κάβουρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πάντως όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, «η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει τα αδικήματα, της απειλής και της πρόκλησης σωματικής βλάβης». Θέματα τα οποία αναμένεται να εξετάσει η αθλητική δικαιοσύνη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More